Športni direktor Maribora Zlatko Zahović bi naj imel, po poročanju Ekipe, tedni polne roke dela. V Ljudski vrt namreč prihajajo številne ponudbe, na športnem direktorju pa je, da izbere najboljše igralce, ki bodo klubu prinesli svežino in dodatno energijo.

Draga odškodnina za nogometaša Celja

Mariborčani bi se naj že ogreli za bosanskega nogometaša Nardina Mulahusejnovića, zanimali pa bi se naj tudi za Rudi Požeg Vancaša, ki trenutno igra za Celje. Prva dogovarjanju o prestopu naj bi že bila v teku, v Ljudskem vrtu pa bojda zanj ponujajo kar 500 tisoč evrov odškodnine, kar bi bil eden najdražjih prestopov v zgodovini slovenske prve lige. Rekord sicer še vedno drži Olimpija, ki je Gorici za Blessinga Elekeja odštela 800 tisoč evrov.

Ponudbo Maribora ima na mizi tudi Sašo Aleksander Živec, ki je po štirih letih zapustil Piast Gliwice. “Ne odhajam zato, ker bi bilo karkoli narobe, ampak sem prišel do zaključka, da potrebujem nove izzive. Za menoj je lepo obdobje, ki je hitro minilo. Klub, mesto in čudoviti navijači bodo za vedno ostali v mojem spominu,” je za Ekipo ob slovesu od poljskega prvoligaša med drugim povedal 27-letni Primorec.