Nov trener NK Maribor je postal Sergej Jakirović, nekdanji trener hrvaške lige na klopi moštva HNK Gorica.

Kot navajajo na strani kluba, je nov trener NK Maribor postal 43-letni Sergej Jakirović. Svoje dosežke je že pokazal kot trener hrvaške lige na klopi moštva HNK Gorica, kjer je uspel manj uveljavljene posameznike popeljati do 5. mesta v prvi ligi. Tam je osvojil 39 od možnih 54 točk proti večjim štirim klubom na Hrvaškem.

Bogatinov prepričan, da bo dal Jakirović igralcem nov zagon

»Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga ekipa v tem trenutku potrebuje. Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. V večurnih pogovorih je pokazal tudi poznavanje mariborske specifike, kar ni presenečenje ob spoznanju, da je igral v Sloveniji in tukaj opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefa Pro licenco,« je za stran nkmaribor.com pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Ni lahko biti trener takšnega moštva”

Kot je dejal Jakirović, je počaščen za tak naziv, pri čemer priznava, da gre za velik korak v njegovi karieri. Polaskal je tudi mariborskemu klubu, za katerega meni, da je najboljši klub v Sloveniji, in sicer zaradi dolge zgodovine uspehov. »Maribor je klub z največ navijači v Sloveniji, ni lahko igrati ali biti trener takšnega moštva, a to je pritisk, s katerim se znam soočiti. Če tega ne moreš sprejeti, se ne moreš ukvarjati z nogometom,« je dejal novi trener vijoličnih. 

V klub vstopil v kočljivem obdobju

Z delom moštva se je tudi dobro seznanil in se zaveda, da Milaniča ne bo lahko zamenjati. Je pa seveda njegov prihod v kočljivem času epidemije še toliko bolj zahteven, saj je treba opravljati zgolj individualne treninge. Prihodnost moštva je tako odvisna predvsem od ukrepov države, je prepričan in upa, da bodo kmalu dovoljeni skupinski treningi.