Iz Ljudskega vrta so sporočili, da je pred nogometaši NK Maribor, novo delovno poglavje – premor brez počitka. »Fantje so zelo prizadevni, resni pri svojem delu in opravljanju vseh obveznosti. Poskušamo skozi trening priti do optimalnega mentalnega in fizičnega stanja, odziv je dober. Ni pa vse idealno, moteče je, da nas še vedno ovirajo poškodbe. Fantje, ki so odsotni že nekaj časa, namreč še vedno niso z nami na igrišču,« je dejal Darko Milanič in ob tem pojasnil, da cilj, da bi bili v tem obdobju vključeni vsi igralci iz seznama poškodovani, ni uresničen.

Manjkajo udeleženci reprezentančnih akcij

Šuler naj bi bil najbližje vrnitvi, Milec še ne sme vaditi s polno obremenitvijo, prav tako Kramarič še ni pripravljen na treninge. Prihodnji teden se jim bo pridružil Doumbia. Kot še zapišejo na strani nkmaribor.com manjkajo udeleženci reprezentančnih akcij. Zahović in Dervišević sta med izbranci selektorja Tomaža Kavčiča, Uskoković je v črnogorski selekciji U-21, Mlakar pa se je predčasno vrnil iz mlade izbrane vrste, a sodeluje le s klubsko fizioterapevtsko službo, saj je zaradi poškodbe ramena zaključil reprezentančno akcijo.

Pomerili se bodo z hrvaškim prvoligašem

Prihodnjo soboto se bodo v Ljudskem vrtu vijoličasti pomerili z hrvaškim prvoligašem HNK Gorica. Kot je napovedal trener, bo po težavah s poškodbo igral Tavares, ki že nekaj časa ni igral celotne tekme,  minute pa potrebujejo Rajčević, Klinar, Felipe Santos, Pirić, Cretu, priložnost bo dobil tudi Mulahusejnović.