Primož Roglič si je po vzoru številnih kolesarjev, tudi dveh slovenskih, novo domovanje poiskal v Monte Carlu.

Potem ko so številni uspešni slovenski športniki zaradi nižjih davkov naslov domačega prebivališča raje zamenjali za naslov v davčno ugodnejših državah jim je po poročanju Siola sledil tudi najuspešnejši slovenski kolesar Primož Roglič.

V Monte Carlu tudi Mohorič in Brajkovič

Primož Roglič, novopečeni slovenski športnik leta 2019, je za Val 202 povedal, da se je preselil v Monako, kjer si je po vzoru številnih kolesarjev novo domovanje poiskal v Monte Carlu. Igralniški del kneževine je namreč s svojo davčno politiko davčna oaza za številne bogataše, največkrat športnike in estradnike. Tam pa imata že več let prijavljen stalni naslov tudi Matej Mohorič in Jani Brajkovič.

Že raziskuje okoliške ceste

Nova lokacija naj bi Rogliču, je dejal, omogoča treniranje na trasi slovite dirke Tour de France, ki se bo konec junija začela v bližnji Nici. »Ni nobena skrivnost. Nica je od Monaka oddaljena le dobrih 15 oziroma 20 kilometrov, zato sem prvi dve etapi pogledal in ju že poznam. Drugače vsakodnevno treniram na cestah, kjer bosta potekali prvi dve etapi letošnjega Toura,« je za omenjeni radio pojasnil Roglič in dodal da že vneto raziskuje ceste v Nici in okolici.