27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva. Gostili bomo namreč otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala Mercedes Benz UCI Moutain Bike World Cup 2019, ki se ga udeleži več kot 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, dnevno pa privabi okoli 10 tisoč adrenalina željnih obiskovalcev.

Vstopnice že na voljo

Vstopnice za športni spektakel so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim. Vstopnice je mogoče kupiti za posamezni dogodek, oblikovali pa smo tudi ugodne pakete, ki omogočajo spremljanje spektakla v gorskem kolesarstvu ves vikend.

Oči uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo

Med najboljšimi tekmovalci na Pohorju bodo tudi Slovenci. Številne oči bodo zagotovo uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo, ki trenutno na svetovni lestvici najboljših gorskih kolesarjev v ženski konkurenci zaseda izvrstno peto mesto. Pohorje je zanjo domač teren, zato so tudi pričakovanja glede uvrstitve visoka. Proga ji pomeni domač teren, opisala pa jo je kot »zelo hitro in razgibano, od tekmovalca pa zahteva zbranost in držanje tempa od starta do cilja.«

Parkirnih mest pod Pohorjem bo zelo malo

Zadnji vikend aprila pričakujemo pod Pohorjem veliko število obiskovalcev, zato prosimo, da vsi spoštujejo tudi prometna pravila. Parkirnih mest neposredno pod Pohorjem bo zaradi tekmovalnih ekip zelo malo. Zato svetujemo brezplačno parkiranje pri Dvorani Tabor, od koder obiskovalce do prizorišča pripelje avtobus številka 6. Brezplačno vožnjo z avtobusom bo omogočala kombinirana vstopnica za prireditev, ki omogoča prevoz z avtobusom in gondolo, in jo bo potrebno predložiti vozniku ob vstopu na avtobus.

Pot na Pohorje po Čopovi progi bo zaprta

Za strpnost že predhodno prosimo tudi vse pohodnike, ki na Pohorje zahajajo rekreativno. Pot na Pohorje po cesti oz. po Čopovi progi bo v času svetovnega pokala zaprta, zato bo dostop do Trikotne jase in višje pohodnikom omogočen preko Snežnega stadiona. Verjamemo, da smo vsi, ki smo povezani s Pohorjem, ponosni na izjemen športni dogodek, ki ga gostimo v Mariboru in bomo tudi s spoštovanjem tovrstnih zapor pokazali, da spoštujemo tekmovalce in njihova športna prizadevanja.

“Ne, pod Pohorjem praktično ne bo mogoče parkirati, zato pridite s kolesi – za parkirišče koles bo poskrbljeno, ne pozabite na ključavnico.  Ali pa z “busom”. Priporočamo nakup kombinirane vstopnice (dogodek + avtobus + gondola), brezplačno parkirate pri Dvorani Tabor, nato pa vas avtobus številka 6 pripelje skoraj do ciljne arene,” pišejo tudi na strani Bike Parka Pohorje.