V prvem ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021 bosta nastopili tudi aktualna igralka ŽKD Maribor Merisa Dautović in nekdanja Tina Cvijanovič.

Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je razkril seznam reprezentančnih kandidatk za prvi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki bo v Franciji in Španiji. Na njem je 13 košarkaric, med njimi pa sta tudi Merisa Dautović iz Ženskega košarkarskega društva Maribor in Tina Cvijanovič, ki tačas nastopa za španski klub Almeria, a je do lanskega leta zastopala barve omenjenega mariborskega kluba.

Najprej Grkinje, potem Bolgarke

Slovenke za uvod čaka v četrtek, 14. novembra, domači dvoboj z Grkinjami, tri dni kasneje pa sledi gostovanje v Bolgariji. Vstopnice za tekmo z Grčijo v celjski dvorani gimnazije Celje – Center so po 5 evrov že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Ob nakupu treh vstopnic je četrta brezplačna.

33 reprezentanc za 14 mest

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu, poročajo na portalu Košarka.si, vstopa 33 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo pa sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.