“Od 12. ali 14. junija se bodo začela tekmovanja z gledalci na prostem, seveda v skladu z epidemiološkimi ukrepi,” je prvi mož hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak dejal za televizijo HRT.

Prvi mož hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak je v današnji oddaji Dobro jutro, Hrvaška napovedal, da se bodo lahko navijači že kmalu vrnili na stadione. “Od 12. ali 14. junija se bodo začela tekmovanja z gledalci na prostem, seveda v skladu z epidemiološkimi ukrepi,” je dejal Capak za televizijo HRT.

Novak Đoković v Zadru že konec junija

Prve tekme polfinala hrvaškega nogometnega pokala in tekme 27. kroga hrvaškega prvenstva HNL so po koronavirusnem premoru potekale brez gledalcev na stadionih, že v naslednjem, 28. krogu, pa se vračajo tudi gledalci.

Capak je pojasnil, da je bil že med postopnim sproščanjem ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa narejen podroben načrt, kako bo sproščanje omejitev potekalo v korakih.

To je dobra novica tudi za teniški turnir Adria Tour, ki bo 20. in 21. junija v Zadru in na katerem bodo nastopili najboljši igralci iz regije, med njimi tudi teniški prvak Novak Đoković.

STA