Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog.

MARIBOR – RUDAR *3:1 (1:0)

Zahović (3), Dervišević (56), Radić (67), Tavares (87)

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Vršič, Hotić, Mlakar, Zahović.

RUDAR VELENJE: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Čosić, Krefl, Črnčič, Trifković, Škoflek, Radić, Tučić.

Maribor je rutinirano prišel do pete zaporedne zmage, s katero je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice zadržal prednost 12 točk pred ljubljansko Olimpijo. Pot do 20. prvenstvene zmage v sezoni si je tlakoval že v 3. minuti, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Luka Zahović, nato pa le nadzoroval dogajanje na igrišču. Od 24. minute je imel tudi igralca več na igrišču, takrat je postalo jasno, da je edino vprašanje, s kakšno razliko bo tekmo dobil.

Natančen strel Zahovića

Mariborčani so že na začetku prišli do želenega vodstva. Amir Dervišević je iz avta vrgel žogo v sredino, kjer jo je najprej v skoku zgrešil Aleksander Rajčević, Blaž Vrhovec jo je s konico čevlja nekako spravil do Zahovića, ta pa je natančno streljal, od desne vratnice se je žoga odbila v mrežo.

Z bele točke le v vratnico

Velenjčani so nato poskušali hitro izenačiti, v dveh akcijah je dišalo po zadetku. V osmi minuti je Robert Pušaver z desne strani podajal žogo v sredino, kjer pa so bili velenjski napadalci prekratki, v 18. minuti pa je Aljaž Krefl lepo sprejel žogo, še lepše streljal z 20 metrov, toda vratar Kenan Pirić je bil na mestu. V 24. minuti so domači izvedli protinapad, Zahović je lepo našel Jana Mlakarja, ki je sam stekel proti vratarju, toda s hrbta ga je nepravilno zaustavil Pušaver, sodnik je dosodil enajstmetrovko, velenjskega nogometaša pa poslal v slačilnico. Z bele točke je Zahović zadel le vratnico. Okvir vrat je nato veselje preprečil Mlakarju, lepi priložnosti pa sta do konca zapravila oba mariborska napadalca, Zahović je streljal čez, Mlakar pa mimo gola.

Ob odmoru okrepil obrambo Rudarja

Gostujoči trener Almir Sulejmanović je ob odmoru okrepil obrambo, ta je napade gostiteljev zaustavljala do 56. minute, nato pa jo je prebil Dervišević. In to ne po kakšni lepši akciji, ampak s fantastičnem strelom od daleč, ko je žoga končala v levem zgornjem kotu vratarja Pridigarja.

Velenjčani želeli še drugi gol, a je bil tekmec dovolj previden

Mariborčani so očitno menili, da so s tem svoje delo opravili, kar so Velenjčani kaznovali. Dominik Radić je v 67. minuti izid znižal, Velenjčani so krenili še po drugi gol, a tekmec je bil dovolj previden, da jim priložnosti ni več dovolil. Vse dvome svojih navijačev pa so razblinili v 87. minuti, ko je Krefl v kazenskem prostoru z roko blokiral strel Felipeja Santosa, enajstmetrovko pa je tokrat uspešno izvedel Marcos Tavares.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval pri Muri, Rudar pa bo gostil Domžale.