Znana finalista športnega inkubatorja »Start up bojevnik.« pod mentorstvom Marcosa Tavaresa

Konec preteklega meseca so se zaključile prijave na razpis »Start up bojevnik«, v katerem so v Športni agenciji Proelium iskali mladega športnika, ki mu bodo skupaj z vrhunskim športnikom (nogometašem) Marcosom Tavaresem in ostalimi partnerji pomagali na njegovi športni poti. Komisija se je odločila za dva finalista, ki ju bodo v mesecu decembru z njihovimi strokovnjaki spremljali na različnih testiranjih tako na terenu kot izven. Finalista prvega tovrstnega projekta sta postala teniška igralka Ela Plošnik (11 let) ter hokejist Maks Perčič (15 let). Zmagovalec bo znan 11. januarja prihodnje leto na prireditvi “Gala Proelium”.

Velik nabor perspektivnih športnikov

Mesec dni je trajal razpis v katerega se je prijavilo veliko mladih, perspektivnih športnikov. Med vsemi so izbrali dva katera bodo sedaj do konca letošnjega leta podrobno spremljali. Marcos Tavares, vrhunski športnik, nogometaš: »Res lepo je videti iskrico v očeh pri mladih športnikih. Pri nekaterih je tako velika želja, da dosežejo svoje sanje. Sam zmeraj pravim, da nikoli ne smeš prenehati sanjati. Tudi sam sem navdušen nad prijavami in odzivi športnikov ter njihovih staršev. Komaj čakam, da dobimo prvega zmagovalca, kateremu bomo skupaj pomagali na njegovi športni poti.« Sedaj so na vrsti različna testiranja, meritve, ter pogovori s poslovnimi partnerji projekta razlaga direktor športne agencije Proelium, Jan Ternjak. »Veseli smo res dobrega odziva in številnih prijav v projekt, kar pomeni, da si športniki res želijo podpore in da se zmeraj bolj zavedajo kako pomembno je, da imaš okoli sebe dobro ekipo. Iskreno, nisem si mislil, da bo odziv tako dober. Kar pa je po drugi strani prineslo težjo nalogo za nas. Skupaj z Marcosom Tavaresem in našimi partnerji smo preučili vsako prijavo posebej, ogledali smo si precej treningov, tekem, video posnetkov, govorili s športniki, trenerji ter starši. Na koncu smo se odločili za dva, za katera mislimo, da ustrezata našemu konceptu in ki jima lahko pomagamo z vsemi našimi partnerji na vseh področjih. Pred nami je več kot mesec dni časa, da preverimo in testiramo oba ter na koncu razglasimo prvega bojevnika.«

Veselje in velika želja po uspehu

Vsak izmed finalistov je drugače sprejel novico ob izboru v finale. Obema je bilo skupno veselje, ter hkrati želja po tem, da v razpisu na koncu zmagata. Teniška igralka, Ela Plošnik razlaga, da je dober občutek, da so med vsemi prijavljenimi izbrali prav njo»Vesela sem, da so me izbrali med dva finalista. Seveda si želim, da bi na koncu zmagala. Je pa pred nami sedaj kar nekaj testiranj in obveznosti. Upam, da se bom čim bolje odrezala. Sama si želim uspeti v tenisu in postati ena izmed najboljših igralk na svetu. Verjamem, da mi lahko z dobro ekipo ob sebi to tudi uspe.« Navdušenja ni skrival tudi hokejist, Maks Perčič: »Počutim se res super. Vesel sem bil klica in novice, da sem med dvema najboljšima v projektu. Trdo treniram in hokej je nekaj, s čimer se želim ukvarjati profesionalno tudi v prihodnje. Verjamem, da je za uspeh potrebno veliko treninga in odrekanja in sam sem pripravljen na to.« Finalista bodo spremljali približno mesec dni, ko bosta oba morala opraviti kar nekaj testiranj. Končna odločitev o zmagovalcu projekta “Start up bojevnik” bo znana na dogodku “Gala Proelium”, ki bo na sporedu 11. januarja v Hotel City Maribor.