Svoje misli je po včerajšnjem visokem porazu proti Livepoolu strnil tudi Primorec v mariborski zasedbi – Mitja Viler: “Nikoli nas ni nihče nadigral v Ljudskem vrtu, to je bil najhujši poraz. Po tej tekmi je res grozno, predvsem za nas igralce, spanja ne bo veliko.”

Mariborčane najprej za vikend čaka prvenstvena tekma proti Ankaranu, ki prihaja v Ljudski vrt, kasneje pa že tekma v gosteh proti včerajšnjemu krvniku. “Čimprej se moremo rešiti strahu oz. spoštovanja do Anfilda, neverjetno število navijačev je tam, gre za kultni stadion, morali bodo biti bolj nevarni in predvsem v fazi obrambe boljši,” je o željah za tekmo 1. novembra v Angliji dejal Viler.

Odločil hiter zadetek

“Imam občutek, da je odločil zgodnji gol, ki smo ga prejeli. Hiter zaostanek nas je zelo omejil. Fantje si potem niso bili več podobni. Že po 20 minutah igre smo zaostajali z 0:3, potem se nismo uspeli pobrati,” pa je po drugem porazu v Ligi prvakov v nizu povedal trener Darko Milanič.

Prvi v skupin je po tretjem krogu Liverpool, ki je po dveh remijih prišel do prve zmage, ki je tokrat zgodovinska, saj je to najvišja angleške gostujoča zmaga v Evropi do zdaj. Prav tako je to najvišji poraz Maribora v Evropi na domačih tleh. Jürgen Klopp je bil ob njihovem rekordu seveda zadovoljen, zanj so mu pomočniki povedali po tekmi.

Igrali, kot so si zadali

Klopp  je bil navdušen tudi nad igro varovancev: “Od prve sekunde smo igrali tako, kot smo si želeli. Igrali smo zelo dobro v napadu in tudi v obrambi. Prvi gol je padel kot posledica pritiska, ki smo ga vršili na nasprotnikove branilce. Po vodstvu smo bili mirnejši in bilo nam je veliko lažje. Prišli smo do sijajnega rezultata. Ko zabiješ sedem golov, moraš biti zadovoljen. Treba je povedati, da je tudi Maribor pokazal, da je dober. V določenih trenutkih, ko je prišel pred nas kazenski prostor, je žoga med mariborskimi nogometaši krožila zelo dobro.”