Šport

Milaniču ena tekma prepovedi, Gorici visoka kazen

Uredništvo , 09.04.19 ob 17:31

Mariborski strateg naj bi si kazen prislužil zaradi nešportnega vedenja ob protestiranju zoper sodniško odločitev.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije precej dela, najhuje pa jo je odnesla Gorica. Ne le da je izgubila proti Muri, ampak je zaradi neprimernega vedenja navijačev dobila 6600 evrov kazni.

Novogoriškemu klubu še pogojna kazen do konca sezone

Kot je pojasnil disciplinski sodnik, so takšno kazen Gorici naložili zaradi prižiganja bakel na tribuni, žaljenja nasprotne ekipe in navijačev, izražanja in spodbujanja sovraštva oziroma nestrpnosti, vdora navijačev na igrišče, povzročitve prekinitve tekme, metanja bakel med gostujoče navijače in predkaznovanosti. Obenem je disciplinski sodnik Gorici izrekel še pogojno kazen do konca sezone 2018/19 z grožnjo o igranju ene tekme brez gledalcev, če se ponovi izražanje sovraštva in nestrpnosti ter nasilje s strani navijačev. Drugi akter te tekme Mura je dobil 550 evrov kazni zaradi žaljivega vzklikanja nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Ukor zaradi neupoštevanja protokola tudi Olimpiji

Trener Maribora Darko Milanič, ki je bil izključen v Kranju na tekmi s Triglavom, je zaradi nešportnega vedenja ob protestiranju zoper sodniško odločitev dobil eno tekmo prepovedi vodenja ekipe. Ljubljanska Olimpija pa je dobila ukor zaradi neupoštevanja protokola pred začetkom tekme z velenjskim Rudarjem. Zadnjo kazen so dobili Celjani, zaradi rumenih kartonov na tekmi proti Domžalam bodo odšteli 300 evrov.