Po prvem nogometnem derbiju v sezoni med Mariborom in Olimpijo, ki se je končal z 0:0, sta bila oba trenerja Darko Milanič in Safet Hadžić zadovoljna s pristopom igralcev. Hadžić je vesel, da je Olimpija izvlekla točko, čeprav je od 15. minute igrala z igralcem manj, Milaniča veseli, da se je Maribor držal navodil, kar mu daje optimizem.

Hadžić je po nedeljski tekmi v Mariboru štajerskim tekmecem najprej zaželel srečo pred sredino povratno tekmo v boju za ligo prvakov proti AIK Stockholmu, o derbiju pa je menil: “Izredno sem vesel, da smo izvlekli želeno točko glede na situacijo, ki se je zgodila (v 15. minuti je rdeč karton dobil branilec Vitalij Maksimenko, op. STA). Pokazali smo karakter, veličino kluba in prinesli veselje našim navijačem.”

Izključitve ljubljanski trener ni želel komentirati, sam si želi razmišljati le o svoji ekipi in napakah svojih igralcev. Vseeno pa meni, da bi se tekma brez rdečega kartona drugače razpletla.

“Bolj bi bili napadalni, nevarni, imeli več priložnosti. Naša igra je napadalna,” je dejal.

Hadžić na klopi Olimpije proti Mariboru še ni izgubil, a se tudi na to ne ozira. “Enkrat bom izgubil”, je odvrnil z nasmeškom.

Zadovoljen z razpletom tekme je bil tudi Milanič

“Jasno smo šli v tekmo z načrtom, ki smo se ga držali ves čas. Fantje so bili v načinu, taktiki, strategiji zelo dobri. Odprla se nam je možnost ob izključitvi, da pridemo višje. Ni nam uspelo zadeti. Fantje so delovali zelo dobro v dogovoru. Res je, da nismo uspeli zadeti iz nekaj lepih priložnosti. Igrali smo proti odličnemu moštvu,” je komentiral Milanič in dodal, da lahko gredo ponosni v Stockholm.

Za razliko od Hadžića Milanič slasti zmage proti večnim tekmecem ni okusil že skoraj leto dni. “Tekme se razlikujejo. Tekme proti Olimpiji smo pred tem dobivali v nizu. Ko smo igrali na način, kot smo igrali danes. Na tistih tekmah nismo bili visoko postavljeni, nismo želeli blesteti, ampak tekmovati. Danes smo bili blizu,” je odgovoril.

STA