17°C

Milanič: “Težko je reči, kaj je šlo narobe”

10.08.2018 ob 10:12
Mariborčani so včeraj proti Glasgow Rangersom izgubili v kvalifikacijski tekmi za Ligo Evropa, povratna tekma jih čaka v četrtek v Mariboru.

FOTO: Drago Wernig

Mariborčani so včeraj proti Glasgow Rangersom izgubili v kvalifikacijski tekmi za Ligo Evropa, povratna tekma jih čaka v četrtek v Mariboru. Darko Milanič je za uradno spletno stran kluba povedal: “Rezultat ni dober, o tem ni dvoma. Odigrali smo dvoboj različnih polčasov. V prvem v določenem delu izredno dobro, v drugem pa v celoti slabo. Skupaj je bilo to bistveno premalo, zato tekme ne moremo oceniti kot pozitivne. Oba polčasa smo slabo začeli, predvsem pa je nenavadno, da smo iz odličnega izhodišča po prvem tako slabo vstopili v drugi polčas in potem nismo nehali delati napak.”

Preveč napak proti kvalitetnemu nasprotniku

Trener je nadaljeval: “Težko je reči, kaj je šlo narobe. Pričakovali smo njihov začetni pritisk in se ga v določenem obdobju dobro otresli, ko smo začeli igrati po tleh in s kombinatoriko prihajali naprej. Kljub tisti napaki in hitro prejetem zadetku smo bili v nadaljevanju ok. Ko nam je zmanjkal Tavares v organizaciji igre, ki je bil v prvem polčasu res dober, pa nam ni več uspevalo. Preprosto smo naredili preveč napak proti tako kvalitetnemu nasprotniku.”

Milanič je spregovoril tudi o evropskem debiju Klinarja in Pihlerju ter Derviševiću: “Želeli smo z organizacijo igre umiriti nasprotnika, to se je vmes tudi zgodilo. Zato odločitev za Pihlerja, ki je odigral odlično. Tekmeci imajo izredno dinamiko, morali smo zmanjšati njihov tempo v igri naprej, saj nekateri naši igralci tega nimajo in potem je treba kompenzirati zadeve. S Pihlerjem sem hotel doseči, da bi imeli več stabilnosti in to smo tudi dobili. Klinar je igral prvič v Evropi, tudi zelo solidno. Ker je nov, je na to začetno energijo rešil veliko zadev.”

Višji zaostanek

Veliko razliko je pomenil zadnji zadetek, namesto na 1:2 zdaj lov na 1:3: “Gostitelji so v drugem polčasu vršili pritisk, niso pa nizali priložnosti. Mi smo v fazi napadov imeli nekaj poskusov, vendar nismo več uspeli nevarneje priti pred njihova vrata. Ta rezultat nam otežuje delo. Ker smo si med tekmo dovolili preveč napak, gradimo na tem, da še zmeraj zmoremo.”

Za napredovanje bodo Mariborčani potrebovali popolno tekmo v Ljudskem vrtu: “Nekaj takšnih smo že odigrali, lahko znova. Nasprotnik je dober, toda imamo kvaliteto, ki jo moramo pokazati skozi celotno tekmo, ne tako kot tokrat samo v enem polčasu. Treba bo nekaj spremeniti, narediti vse, da pospešimo zadeve v igri. Še enkrat bo osnova v dobri pripravi na tekmo. Ni nam všeč, da izgubljamo, tega nismo vajeni in vse bomo naredili, da bi bili v povratnem dvoboju na najvišjem mogočem nivoju.”

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

FOTO: Mariborčanka pri mesarju kupila meso, sledil je šok

Kupovalka je kupila svinjsko stegno, ko ga je doma razrezala je v njem naletela na sivo-zeleno vsebi...

Najboljši recepti za peko kostanja kar v domači kuhinji

Tudi če nimate svojega velikega vrta, dvorišča ali drugega prostora, kjer bi lahko zakurili ogenj...

Najboljši recepti za peko kostanja kar v domači kuhinji

Tudi če nimate svojega velikega vrta, dvorišča ali drugega prostora, kjer bi lahko zakurili ogenj...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

Mariborčani zaužijejo največ mesa, jedi iz pločevink in juh iz vrečk

Kakšne so prehranske navade ljudi v mariborski zdravstveni regiji?

IZPOVED BREZDOMCA: "Trdo sem delal, čez noč pa izgubil vse"

Zgodbe brezdomcev so si v veliki večini podobne, izguba službe je s sabo prinesla vedno večjo sti...

Aktivist Jašar vztraja, da je s konopljo pomagal bolnikom

Na ponovljenem sojenju je Jašar priznal, da svoje početje nadaljuje in da bo tako še naprej, ker ...