18°C

Milanič: “Težko je reči, kaj je šlo narobe”

10.08.2018 ob 10:12
Mariborčani so včeraj proti Glasgow Rangersom izgubili v kvalifikacijski tekmi za Ligo Evropa, povratna tekma jih čaka v četrtek v Mariboru.

FOTO: Drago Wernig

Mariborčani so včeraj proti Glasgow Rangersom izgubili v kvalifikacijski tekmi za Ligo Evropa, povratna tekma jih čaka v četrtek v Mariboru. Darko Milanič je za uradno spletno stran kluba povedal: “Rezultat ni dober, o tem ni dvoma. Odigrali smo dvoboj različnih polčasov. V prvem v določenem delu izredno dobro, v drugem pa v celoti slabo. Skupaj je bilo to bistveno premalo, zato tekme ne moremo oceniti kot pozitivne. Oba polčasa smo slabo začeli, predvsem pa je nenavadno, da smo iz odličnega izhodišča po prvem tako slabo vstopili v drugi polčas in potem nismo nehali delati napak.”

Preveč napak proti kvalitetnemu nasprotniku

Trener je nadaljeval: “Težko je reči, kaj je šlo narobe. Pričakovali smo njihov začetni pritisk in se ga v določenem obdobju dobro otresli, ko smo začeli igrati po tleh in s kombinatoriko prihajali naprej. Kljub tisti napaki in hitro prejetem zadetku smo bili v nadaljevanju ok. Ko nam je zmanjkal Tavares v organizaciji igre, ki je bil v prvem polčasu res dober, pa nam ni več uspevalo. Preprosto smo naredili preveč napak proti tako kvalitetnemu nasprotniku.”

Milanič je spregovoril tudi o evropskem debiju Klinarja in Pihlerju ter Derviševiću: “Želeli smo z organizacijo igre umiriti nasprotnika, to se je vmes tudi zgodilo. Zato odločitev za Pihlerja, ki je odigral odlično. Tekmeci imajo izredno dinamiko, morali smo zmanjšati njihov tempo v igri naprej, saj nekateri naši igralci tega nimajo in potem je treba kompenzirati zadeve. S Pihlerjem sem hotel doseči, da bi imeli več stabilnosti in to smo tudi dobili. Klinar je igral prvič v Evropi, tudi zelo solidno. Ker je nov, je na to začetno energijo rešil veliko zadev.”

Višji zaostanek

Veliko razliko je pomenil zadnji zadetek, namesto na 1:2 zdaj lov na 1:3: “Gostitelji so v drugem polčasu vršili pritisk, niso pa nizali priložnosti. Mi smo v fazi napadov imeli nekaj poskusov, vendar nismo več uspeli nevarneje priti pred njihova vrata. Ta rezultat nam otežuje delo. Ker smo si med tekmo dovolili preveč napak, gradimo na tem, da še zmeraj zmoremo.”

Za napredovanje bodo Mariborčani potrebovali popolno tekmo v Ljudskem vrtu: “Nekaj takšnih smo že odigrali, lahko znova. Nasprotnik je dober, toda imamo kvaliteto, ki jo moramo pokazati skozi celotno tekmo, ne tako kot tokrat samo v enem polčasu. Treba bo nekaj spremeniti, narediti vse, da pospešimo zadeve v igri. Še enkrat bo osnova v dobri pripravi na tekmo. Ni nam všeč, da izgubljamo, tega nismo vajeni in vse bomo naredili, da bi bili v povratnem dvoboju na najvišjem mogočem nivoju.”

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

DARS išče večje število novih sodelavcev, tudi za nedoločen čas

Med drugim iščejo avtomehanike, voznike, operaterje, administratorje in pravnike.

Policisti preklicali iskanje za 21-letnico iz okolice Maribora

Policisti so preklicali iskanje kam Klementina Dorner iz območja Šentilja.

Čez mejo potrebujejo delavce, plača vsaj 2000 evrov, pa tudi dodatki

Iščejo se delavci v avtomobilski industriji, elektromonterji, električarji...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Septembra nov poskus prodaje premoženja Športnega centra Pohorje

Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski bo septembra na javnih dražbah skuš...

FOTO in VIDEO: Challe Salle in Perpetuum Jazzile navdušili poln Trg Leona Štuklja

Praznovanje Europarkovega rojstnega dne se je bo začelo včeraj, 18. avgusta, ob 20. uri s tradicio...

FOTO in VIDEO: Požar na Taboru, na delu več gasilskih društev

Malo pred deseto uro zvečer je zagorelo na Taboru v Mariboru.