Zelo dobra tekma, za pozitivno oceno. S številnimi preobrati v pobudi z ene ali druge strani. Z naše je bil 1. polčas zelo dober, imeli smo vse v svojih rokah, bili nevarni, imeli lepo priložnost, odigrali super. V začetku 2. polčasa pa je nekaj naših prekrškov pripeljalo do tega, da smo se morali braniti v prostoru, kjer je nasprotnik zaradi dobrega izvajanja nevaren in je imel nekaj obetavnih poskusov. To je šlo mimo in smo spet imeli nadzor, a smo nato preveč hiteli pri prehodih. Škoda, da zaradi njihovega načina, ko ti puščajo dovolj prostora, nismo izkoristili možnosti še za kakšen lep protinapad,” je povedal mariborski strateg o zanimivem derbiju, četudi brez gola.

Začetna enajsterica ni štela Tavaresa ali Derviševića. Čemu takšna odločitev? “Včasih se tudi prilagodimo nasprotniku in želimo na drugačen način priti do cilja. Pripravili smo načrt in se ga tudi držali. Prišli smo sem z željo, da odigramo čvrsto in to tudi storili. Fantje si zaslužijo čestitke za prikazano, veliko igralcev je bilo takšnih kot mora biti, na ustreznem nivoju za derbi.

Še vedno nekaj poškodovanih, Milec povratnik

Milec je eden tistih, ki ga med tekmo ne zanese v neželeno smer. Dobil je navodila, da izpolnjuje obrambne naloge in igra nekoliko bolj previdno. Glede na dolg premor je svoje delo dobro opravil in se vrnil ob zelo pomembnem trenutku. Viler pa še ni bil povsem pripravljen, Kolmanič si je doslej zaslužil pozitivno oceno in tako ostaja tudi po derbiju. Kaže, kar želimo od njega, pogum, napadalni delež in je znova odigral zelo dobro.

A sojenja Milanič ni želel komentirati, kljub temu, da bi se roka domačega bralnica Bagnacka ob udarcu Zahovića v 1. polčasu pogosto presodila za enajstmetrovko. “Ne bom hvalil, ne bi grajal. Zato ne bi komentiral sojenja.

Na lestvici še vedno 10 točk prednosti

Pomembno je, da ohranjamo prednost. Prišli smo po zmago in to z odločnostjo, pobudo tudi pokazali. Vedeli smo, da bodo vmes tudi trenutki, ko bo treba potrpeti, a smo imeli precej dobrih trenutkov. S priložnostmi v 1. in tudi 2. polčasu, ki bi jih lahko tudi boljše izkoristili. Smo pa s točko zadovoljni in po reprezentančnem premoru bomo nadaljevali z našo misijo z novo energijo,” je po 10. zaporednem prvenstvenem derbiju v Stožicah, ko so vijoličasti odšli z igrišča neporaženi, dejal Darko Milanič.