Trener NK Maribor Darko Milanič je po včerajšnji evropski tekmi na Norveškem proti Rosenborgu dejal, da je bila celotna podoba druge tekme kljub porazu bistveno boljša od prve v Ljudskem vrtu. Prvi polčas označuje kot odličen, v drugem pa je nasprotnik pokazal kvaliteto v protinapadu in nam dal kar tri zadetke.

Milanič pravi, da je bil s strani Maribora prvi polčas zelo dober, tudi zadeli so in imeli veliko upanja: “Celotna slika druge tekme je bistveno boljša. Iskali smo gol, ampak nas je tudi malce zmanjkalo, mogoče tudi zaradi prve tekme. Tekmec pa je pokazal kakovost pred našimi vrati. Gledam pozitivno, čeprav se zdi čudno. Z nekimi popravki bi bila to prava podoba. Da dobivamo preveč zadetkov, pa je jasno.”

Meni, da je bila celotna podoba druge tekme kljub porazu bistveno boljša od prve v Ljudskem vrtu: “Iskali smo gol, ga zabili, v tej veliki želji, da bi potem čim prej v 2. polčasu zadeli še drugič, pa so nam izpeljali protinapad za izenačenje in po prejetem drugem golu nas je zmanjkalo, tudi zaradi velike intenzivnosti ob lovu na preobrat. Nasprotnik je znova pokazal kvaliteto, niso bili veliko pred našimi vrati, a so zadeli trikrat. To je nenavadno reči po tem razpletu, vendar gledam pozitivno na to tekmo. Naša podoba je bila boljša, odločna, seveda pa potrebujemo še določene popravke. Dobivamo preveč zadetkov, o tem ni dvoma, zaradi tega nismo mogli v tem dvoboju doseči kaj več in bi bil tudi celoten vtis drugačen.”

“To je nogomet, težko se je vrniti”

Včerajšnjo tekmo je komentiral tudi igralec Maribora Rudi Požeg Vancaš: “Mislim, da je bil prvi polčas fantastičen, imeli smo veliko priložnosti, ampak vodili smo le 1:0. Potem smo hitro dobili zadetek, mogoče smo padli zaradi tega. Morali smo doseči še dva gola, toda so ju oni. To je nogomet, težko se je vrniti. Premalo priložnosti smo izkoristili. Moramo se hitro pobrati, povleči dobre stvari in samozavestno skušati priti v evropsko ligo.”