Šport

Martin Milec: “Poseben občutek je, ko se vrneš v derbiju”

Uredništvo , 19.03.19 ob 09:52

Milec je po daljši odsotnosti na igrišče stopil minulo soboto, na tekmi z Olimpijo.

Pretekli mesec se je na igrišče vrnil Martin Milec, ki je nazadnje tekmo odigral 22. julija 2018. Najprej je bil dlje časa odsoten zaradi
poškodbe, ko je bila ta pozdravljena, pa ni nastopil zaradi drugih težav. Krive so bile disciplinske zadeve, na eni izmed tekem je
verbalno napadel sodnika, ta pa ga je prijavil disciplinskemu sodniku. Milec je na igrišče stopil minulo soboto, na tekmi z Olimpijo.

Poseben občutek je, ko se vrneš v derbiju

“Saj sem rekel, da se bom vrnil proti Olimpiji. Sicer sem pričakoval, da bo to že oktobra, a je lepo biti nazaj na igrišču. Odigral sem brez bolečin, malo me je zmanjkalo v 2. polčasu, ampak seveda sem zadovoljen. Zahvaljujem se vsem, ki so mi pomagali na poti do vrnitve. Poseben občutek je, ko se vrneš v derbiju, vesel sem zaradi ekipe, ki je vmes naredila toliko dobrega in verjamem, da bomo zdaj skupaj uspešno nadaljevali,” je dejal Milec.

Derbi je opisal kot zanimiv in napet. Čeprav se je končal brez zadetkov, se je po njegovem mnenju veliko dogajalo:
“Odlično smo začeli tekmo, imeli pobudo in priložnosti, bili veliko boljši nasprotnik v 1. polčasu. Potem pa smo slabo vstopili v 2. polčas in dovolili nekaj priložnosti nasprotniku. Smo zadovoljni in nismo zadovoljni z razpletom. Derbiji se igrajo, zato, da se zmagujejo. Želeli smo zmagati in povečati prednost, ki zdaj ostaja nespremenjena, a je še vedno ogromna.”

Viole preglasile ostale na stadionu

“Ne samo, da so bili glasnejši kot na nekaterih prejšnjih derbijih, ampak tudi od domačih navijačev. Po eni strani škoda, da se Stožice ne morejo napolniti niti na derbijih, po drugi pa sem vesel, ker so Viole in vsi naši navijači preglasili ostale na stadionu. Hvala za veliko podporo in gremo skupaj naprej, od tekme do tekme, da vrnemo trofejo, kjer si jo vsi želimo. Upam in si želim, da bo čim več navijačev na naslednjih tekmah ter da nam pomagajo do naslova,” še je za NK Maribor povedal Milec.