Prihod libijskega korektorja v OK Merkur Maribor bo za vse nov izziv. Je takšen tip igralca, ki smo ga iskali, da bi ekipi dodali dodatno vrednost.

Dres članske ekipe OK Merkur Maribor bo v novi sezoni nosil 23-letni korektor Ahmed Abulubaba Amhimmid IKHBAYRI, ki prihaja iz Libije. V Sabhi rojeni 200 cm visoki Ikhbayri, je v sezoni 2019/2020 nosil dres srbskega prvoligaša OK Niš, ki je v minuli sezoni osvojil 2. mesto v srbski Superligi.

Zelo sem vesel, da bom v prihodnji sezoni zaigral v Sloveniji, za ekipo Merkur Maribor, ki je zelo mlada in perspektivna ekipa. Sem že veliko slišal o mariborski ekipi, katero sem že skozi sezono spremljal.  Vem, da se je borila za sam vrh. Upam, da bomo skupaj tudi v novi sezoni krojili vrh slovenske odbojke. Komaj čakam, da pridem v Maribor, da se priključim ekipi,” je povedal Ikhbayri.

Mlad igralec z velikim potencialom

Prihod libijskega korektorja v OK Merkur Maribor bo za vse nov izziv. “Ahmed je zelo mlad igralec z velikim potencialom in z velikimi rezervami po napredku. Je takšen tip igralca, ki smo ga iskali, da bi naši domači ekipi dodali dodatno vrednost. Spremljali smo ga lansko sezono, ko je nastopal za OK Niš in nas prepričal. Veseli smo, da gremo skupaj v novo sezono,” je povedal Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor.

Odbojkarski klub Merkur Maribor v zadnjih letih stavi na domače igralce. Po besedah Matjaža Strdina, izvršnega direktorja kluba, že nekaj časa vedo, da imajo odlično generacijo, kar so fantje dokazali v pretekli sezoni. “Da bi pa bili se bližje vrhu slovenske odbojke, pa smo v klubu pogledali tudi čez planke in se dogovorili za sodelovanje z Ahmedom Ikhbayrijem, ki bo vsekakor velika okrepitev in hkrati razbremenitev nosilcev ekipe.”