Po uspešni pokalni zgodbi v Domžalah sledi jutri jesenski prvenstveni finiš. Še 5 tekem, z naslednjo postajo v Celju. O vijol’čnem utripu pred novim izzivom sta za klubsko spletno stran spregovorila Darko Milanič in Aleks Pihler. Tekmo bo sodil kranjski sodnik Dragoslav Perić, ki je znal že kdaj razburjati s svojimi odločitvami. Kakšno pa je stanje v moštvu?

“Poškodovanih je manj kot pred nekaterimi prejšnjimi tekmami, a ne gre povsem brez težav. Tokrat največ v napadu. Mešanović bo manjkal zaradi štirih rumenih kartonov, Mlakar ves čas ni treniral z moštvom in je moral še na dodaten pregled. Hotić in Milec sta kaznovana, tako da nam manjkajo pomembni členi moštva, s tem pa je zmanjšana tudi možnost, da kaj zamenjamo,” najprej trener o kadrovskih novicah, katerim vendarle lahko dodamo eno pozitivno.

“Kazalo je slabo tudi pri Ivkoviću, a ne gre za zlomljen nos. Klubski zdravnik je ob posredovanju na tekmi zelo dobro opravil delo in potem zdravnik v Mariboru, ob prihodu v bolnišnico, ni potreboval posega.”

Kaj bodo Mariborčani potrebovali v boju za zmago proti tekmecu, ki je v pozitivni seriji?

“Pokazati izjemen moštveni duh kot v Domžalah. Takšno bojevito, požrtvovalno ekipo želim videti znova. Na drugi strani bo moštvo, ki gre skozi sredino neposredno proti vratom. Treba se je kakovostno otresti njihovega uvodnega pritiska, ves čas pa moramo biti pozorni na hitrost, sposobnost v igri 1 na 1. Želimo zmagati, vsi skupaj pa moramo biti na visokem nivoju. Maraton je pred nami do konca prvenstva, veliko okoliščin bo vplivalo na razplet. Veseli, da prihajamo pogosto v zaključke, tukaj pa moramo biti bolj mirni in natančni.”

Aleks Pihler o novem prvenstvenem dvoboju po vmesni spodbudi v sredo: “Vedeli smo, da po derbiju ni čas za žalovanje. Pogovorili smo se o vsem, se zbrali in dobro odigrali v Domžalah. Veliko pomeni uspešna pokalna izkušnja s takšnim razpletom. Ni bilo prvič, da smo vmes igrali dobro pa bili v zaostanku, vendar smo na koncu pokazali kvaliteto. Verjamem, da se bomo veselili tudi v nedeljo. Celjani so v dobri seriji, s samozavestjo, ki pa jo moramo čim prej zatreti. Izhodišče nam mora biti tekma v Domžalah. Motiv je velik, še vedno smo v prednosti in to prednost na lestvici želimo ohraniti.”

Krog št. 15. Celje – Maribor. Nedelja, 14:00.