Kot smo danes že poročali, si je Mariborčanka Ilka Štuhec na včerajšnjem popoldanskem kondicijskem treningu zvila gleženj. To pa je ni ustavilo, saj se je odločila, da se bo na današnjem smuku, ki se je pričel ob 10.15 uri v Garmisch-Partenkirchnu, s številko 7 podala na progo. Vožnjo je opravila borbeno, v zgornjem delu za vodilno le malo zaostala, v sredini celo nekaj pridobila, a nato storila napako, ter v cilj prismučala kot tretja.

Vonnova je bila najhitrejša od prvih 30 tekmovalk na startu petega ženskega smuka v sezoni. Do nastopa Vonnove je vodila Švicarka Lara Gut, ki pa po nastopu ameriške šampionke vodstva ni ubranila. Druga je bila Lara Gut, tretja pa Viktoria Rebensburg. Mariborčanka je bila osma.

Izleti iz idealne linije so jo stali časa

»V bistvu je bila kar težka preizkušnja, ker je bilo kar nekaj več neravnin oziroma bolj nemirno kot pa na obeh treningih. Vidljivost je bila za vse ista, ne pa idealna, ni pa to delalo nekih dodatnih problemov. Drugače je bila moja vožnja večinoma v redu, a teh nekaj izletov iz idealne linije me je stalo kar nekaj časa, ki ga nisem mogla več pridobiti,« je po preizkušnji dejala Ilka.

Nato je spregovorila še o poškodbi, za katero je že in še bo poskrbela kineziologinja Anja Šešum: »Že včeraj sva dosti delali, da bi bilo danes čim bolje. A moram reči, da me to kaj dosti danes ni oviralo, bilo je sicer neprijetno, ko sem zaprla čevelj, a v startni hišici sem pozabila, da je karkoli narobe in se na to nisem ozirala.«