Nova člana slovenskega prvaka sta že postala 23-letni vratar Zrinjskega Kenan Pirić in Kassim Doumbia, 27-letni branilec iz Malija z belgijskim potnim listom, ki je doslej igral za FH Hafnarfjordur. Pred prestopom pa je 19-letni vezist Zrinjskega Marijan Ćavar, so zapisali na klubski spletni strani.

Ojačati obrambno vrsto

“Kassim Doumbia je naš izbor v želji, da okrepimo obrambno vrsto. Na štoperskih položajih smo v končnici jesenskega dela sezone ostali s Šulerjem in Billongom, ob Uskokoviću, ki se je izkazal v pokalnem dvoboju z Olimpijo. Rajčević je poškodovan, Šme prav tako, Šuler razmišlja o prenehanju igranja, kar upam, da se še ne bo zgodilo tako hitro in morali smo se odzvati, saj je temelj vsake uspešne ekipe trdna obramba. Pri izbiri ni bilo dileme. Vsi smo bili navdušeni po tekmah 3. kvalifikacijskega kroga, ko se je Doumbia izkazal tako v Mariboru kot na Islandiji. Spremljali smo ga in menimo, da bo pomenil ustrezno okrepitev,” je za klubsko spletno stran povedal Zlatko Zahovič.

Eden največjih talentov

Ob dveh potrjenih se obeta še prihod tretjega novega igralca. “Marijan Ćavar je eden največjih talentov v širši regiji med zveznimi igralci. Z Zrinjskim imamo potrjen dogovor in pričakujemo razplet s prihodom mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine. Za nas je posel sklenjen, z Zrinjskim imamo dobre odnose, pri prvaku BiH delujejo resni ljudje in čakamo, da se klub ter igralec dogovorijo o prestopu” je še pojasnil športni direktor.