Vtisi z evropske premiere vijoličastih so pozitivni, moči povrnjene, sedaj pa se že ozirajo proti povratni tekmi.  “Petkov regeneracijski trening je bil nuja po relativno težki tekmi zaradi visokih temperatur. Cilj smo dosegli, zmagali in zdaj se že pripravljamo na povratni dvoboj proti zahtevnemu nasprotniku, ki je pokazal, da se dobro in organizirano brani. Pričakoval sem, da bomo imeli žogo več v posesti. Ko smo uspeli priti do več prostora, smo bili tudi bolj nevarni. V prvem polčasu smo imeli lepi priložnosti in bi lahko prej dosegli namen, a smo za to vedno specifično prvo tekmo dobro opravili,” je trenerjev komentar otvoritve sezone.

Analiza je bila temeljita, izvedba dovolj prepričljiva. Kakšen je opis Partizanija po “prvem polčasu” v vroči Tirani?
“Poznamo jih boljše kot prej, po teh 90. minutah smo, razumljivo, dobili še nekaj novih spoznanj. Potrdilo se je, kar smo videli doslej, da imajo hitrost v napadu, ob uspešnem branjenju tudi dovolj dinamike. Boljši smo, o tem ni dvoma. Tudi rezultat prve tekme nam omogoča optimizem, a se bo treba odlično pripraviti in z maksimalno zbranostjo lotiti tudi povratne tekme,” je povedal za klubsko spletno stran.

Stanje solidno, poškodovanih malo

Časa za pripravo bo dovolj, potem pa v primeru napredovanja prehajajo v ritem četrtek-nedelja.

“Zdaj se lahko posvetimo samo tej tekmi, ob moštvu Partizanija pa se začenja tudi resnejše pogledovanje proti drugim nasprotnikom, saj verjamemo, da potem vstopamo v zahtevnejši ritem. Stanje je dokaj solidno, poškodovanih je malo. Vemo, da bo Šme dolgo manjkal, Doumbia pa nikakor ne ujame ritma treningov, da bi bil dlje zdrav, a so ostali nared in to je zagotovo dobro. Veseli, da smo ostali z ustrezno širino kadra. To je super orožje za moštvo, da bomo lahko raznovrstni, saj imamo igralce z različnimi značilnostmi. Vajeni smo tega ritma, naj traja čim dlje in želimo odigrati čim več tekem,” Darko Milanič o utripu Ljudskega vrta med dvema preizkušnjama.

Štajerce v primeru napredovanja – povratne tekme bodo ta četrtek – čaka boljši iz dvoboja med ekipama Čihura Sačhere in Beitar Jeruzalem.