Nogometaši Maribora so odigrali prvo pripravljalno tekmo na novo sezono, ki se bo začela za vijoličaste začela 13. avgusta. 

V Ljudskem vrtu so Mariborčani gostili ekipo Beltincev, ki igra v drugi slovenski ligi. Trener Sergej Jakirović je na današnji tekmi preizkusil 22 nogometašev, v začetni postavi ponudil priložnost novim obrazom, ki so v prestopnem roku prišli prišili v Maribor. Začeli so: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Repas, Kramarič, Matko, Zahović.

Mariborčani so v po prejetem zadetku vzeli stvari v svoje roke, med strelce sta se v prvem polčasu za Maribor vpisala Drevrišević in Zahovič. V drugem polčasu pa je Jakirović na igrišče novo enajsterico, ki je povsem zasenčila nogometaše Beltincev, za Maribor so gole dosegli še dvakrat Bajde, dvakrat Tavares, Mešanović in Santos.

Mariborčani bodo do začetka nove sezone odigrali še dve pripravljalni tekmi. V sredo, 5.8. bodo igrali s Stade Reims iz Francije in v soboto 8.8. s češko ekipo FC Slovačko.

NK Maribor – Beltinci 8:1 (2:1)

Dervišević 9′, Zahović 36′, Bajde 55′, 78′, Tavares 59′, 62′, Mešanović 69′, 75, Santos; Marič 7′

Postavi:

NK MARIBORprvi polčas: Jug, Milec, Mitrović, Peričić, Kolmanič, Dervišević, Cretu, Repas, Kramarič, Matko, Zahović. drugi polčas: Pirić, Klinar, Martinović, Koblar, Bobarić, Vrhovec, Pihler, Felipe Santos, Bajde, Mešanović, Tavares. Trener: Sergej Jakirović.

BELTINCI: Serec, Kuzma, Maučec, Raduha, Mršič, Zorman, Kristl, Balažič, Mörec, Marič, Mauko. Klop: Zver, Šipoš, Hartman, Žalik, Kalamar, Sočič, Andrejč, Sukič, Kotnjek, Hren. Trener: Radovan Karanović.