Iniciativa #ŽogaZbližuje bo mariborskemu dečku Luki Vigeleju, ki je zmagal v nagradni igri Mastercarda, omogočila ogled finalne tekme Lige Prvakov, prav tako pa bo na jutrišnjem derbiju na igrišče pospremil sodnika Bojana Mertika.

Spodbujanje pozitivnih navijaških vrednot

Mastercard je v sodelovanju z NK Maribor predstavil vseslovensko družinsko pobudo, ki stremi k družbeni spremembi, kjer bi pozitivne navijaške vrednote postale močnejše od nestrpnosti na stadionskih tribunah. Zaradi upadanja števila prodanih družinskih vstopnic in postopnega izginjanja medgeneracijske športne kulture je družba Mastercard predstavila nacionalno nagradno igro, v kateri bo imel slovenski otrok prvič v zgodovini izjemno priložnost spremljati nogometnega igralca na finalni tekmi UEFA Champions League v Madridu.

Zmagal je prav mladi Mariborčan, Luka Vigele, ki že komaj čaka svoj odhod v Madrid, kamor ga bo spremljal oče: »Bil sem zelo vesel in mami in ati tudi. Najprej so me vprašali, če sem še dovolj majhen, ker če bi bil večji od 1,35 metra ne bi smel iti.« Njegova višina k sreči ni bila problem, zato bo v Madridu lahko navijal za svojega favorita: »Najprej sem si želel, da bi se v finale uvrstila Barcelona, potem pa ji ni uspelo, zato bom sedaj navijal za Liverpool.« Najljubšega igralca, ki bi ga rad pospremil na igrišče še nima, zadovoljen bo s katerokoli izbiro.