V prihodnjih dneh se bo odvil Festival športa in zabave Športna pomlad 2020. “S športno kreativnostjo lahko v vsakem času in kraju naredimo nekaj zase in za svoje počutje,” sporoča Aleš Antolinc.

FOTO: .sportnapomlad.s

Festival športa in zabave Športna pomlad 2020 bo poskrbel, da bo Evropski teden športa v Mariboru obarvan s športom, druženjem, glasbo in zabavo.S promocijo športa in zabave bodo, kot je dejal Aleš Antolinc, začeli že 18. septembra in do začetka Evropskega tedna športa, ki traja od 23. do 30. septembra, bomo že pošteno ogreti in pripravljeni na spopad z samim seboj. “Že 16 let je naše osnovno poslanstvo promovirati šport, športne sredine, objekte in zdrav način življenja. Športna pomlad v jeseni dokazuje, da smo športno pomladni lahko skozi vse leto. S športno kreativnostjo lahko v vsakem času in kraju naredimo nekaj zase in za svoje počutje.”

S športno kreativnostjo lahko v vsakem času in kraju naredimo nekaj zase in za svoje počutje.”

Od 18. do 27. septembra bo glasbeni oder postregel s petimi koncerti na trgu Medicinske fakultete, prvi bo že 18.9. ob 19.30 uri z ansamblom Simpatico. Sledijo: Tzigano Brutallo manouche gypsi swing trio, duet Marko Zaletelj & Dada Kladenik, ansambel medicincev Internisti in večer šansonov z Oriyonom. Koncerte si bo moč
ogledati tudi preko prenosov v živo na njihovi Facebook strani.

Skozi pohode boste spoznali Maribor in okolico z različnih perspektiv

Mariborska transverzala – namen Mariborske transverzale je spoznati mesto in okolico malo drugače, kot smo navajeni. Skozi pohode na mariborske griče in vrhove bomo spoznali Maribor in okolico z različnih perspektiv. Srečali se bomo z zgodovino mesta, s pravljičnimi pripovedkami, turistično ponudbo ter izvedeli zakaj smo lahko ponosni na naše mesto in tako začutili pravo sporočilo Maribora,” pove Antolinc.

Indijanski kamp se bo odvil na Hipodromu v Kamnici, in sicer 19. in 20. septembra, med 10. do 12.30. uro.

Na dnevu Medicinske fakultete UM, 25. septembra, od 10. do 14. ure, se bodo obiskovalci lahko seznanili z naslednjimi temami:
– promocija in degustacija zdrave prehrane športnikov
– prva pomoč pri poškodbah pri športu, nudenje temeljnih postopkov oživljanja utopljencem
– delavnica skupinske vadbe
– promocija krvodajalstva

Dnevu se bo priključilo tudi Društvo za zdravje srca in ožilja za Maribor in Podravje, ki bodo merili krvni tlak, ITM., srčni utrip in količino kisika v krvi. Poleg zgoraj navedenega bodo potekale razne brezplačne športne aktivnosti v Športnih objektih Maribor, kjer se boste lahko seznanili z možnostmi rekreacije v jesensko zimskem času. Več o vseh programih naših izvajalcev si lahko preberete na spletni strani www.sportnapomlad.si.