Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po zmagi Dallasa v severnoameriški ligi proti Charlottu z rezultatom 99 proti 93 tretjič v sezoni tekmo končal s trojnim dvojčkom. Tekmo je končal z 19 točkami, 10 skoki in 11 podajami, s tem pa je pri starosti 19 let in 343 dni postal najmlajši igralec v zgodovini NBA s tremi trojnimi dvojčki, saj je bil to pred tem Lebron James pri 20 letih in 100 dnevih.

Kljub slabemu metu iz igre v zadnjih minutah pet točk

Slovenec, prvi najstnik z več kot enim trojnim dvojčkom v zgodovini, je tudi pred očmi komisarja lige Adama Silverja iz igre metal zelo slabo (5:20, trojke 2:10), vendar je pa v zadnjih treh minutah in pol dosegel pet točk ter tako pomagal ekipi do zmage. Nad Dončićem je bil kljub slabemu metu iz igre navdušen trener gostov James Borrego, ki je dejal: »Mislim, da so ljudje malce dvomili, kako bo potekal njegov prehod v ligo NBA, ampak ga je opravil odločno. Je na ekstremno visoki ravni, kar zadeva igro. Izgleda, kot da je tu že štiri ali pet let.«

Dallasov Harrison Barnes sredi tekme izvedel za selitev k Sacramentu

Na tekmi je precej odmevala tudi menjava Dallasovega Harrisona Barnesa, ki je praktično sredi tekme izvedel, da se seli k Sacramentu. »Prvič sem doživel kaj takšnega. Med treningom, na letalu, avtobusu in podobno, sem to že izkusil, da pa se menja igralca med tekmo. Ne, tega pa še res nisem še doživel,« je po tekmi dejal košarkar Charlotta Nicolas Batum.