Evropska nogometna zveza (Uefa) je predstavila razpored evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem, na otvoritveni tekmi v Ljudskem vrtu se bo predstavila tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo debitirala na prvenstvu.

Evropsko prvenstvo do 21 let leta 2021 bo prvo prvenstvo v tej starostni kategoriji, na katerem bo nastopalo 16 reprezentanc. Slovenija in Madžarska imata kot gostiteljici zagotovljeni mesti na zaključnem turnirju, preostali udeleženci pa bodo znani po končanih kvalifikacijah.

V sklopu prvenstva bodo reprezentance razdeljene v štiri skupine s po štirimi reprezentancami. Najboljši reprezentanci iz vsake skupine se bosta uvrstili v četrtfinale turnirja. Od četrtfinala naprej pa bo veljal klasični sistem na izpadanje. Nastopili bodo tudi nekateri že uveljavljeni nogometaši.

Otvoritvena tekma v Ljudskem vrtu

To bo tudi prvo prvenstvo te starostne kategorije, ki bo uradno potekalo v dveh državah. V Sloveniji se bodo tekme evropskega prvenstva igrale na stadionih Celje, Bonifika, Stožice in Ljudski vrt, medtem ko bodo tekme na Madžarskem gostili stadioni Bozsik, Gyirmoti, Sostois in Haladas.

Otvoritvena tekma prvenstva bo prav v Mariboru, v Ljudskem vrtu, kar je velika čast, saj je naš stadion prekosil tudi ljubljanske Stožice. Četrtfinale bo v Szekesfehervarju, Szombathelyju, Mariboru in Ljubljani, polfinale v Budimpešti in Ljubljani, veliki finale pa v Szekesfeharvarju.