Prijave bodo potekale prek Slovenske malonogometne zveze, ki si bo prizadevala, da se prijavi čim več slovenskih ekip in na domačih tleh pokažejo kakovost slovenskega malega nogometa.

V Birminghamu v Angliji se je rednega letnega srečanja članic International Socca Federation (ISF) udeležil selektor slovenske malonogometne reprezentance Miran Vovk. Udeležencem so med drugim predstavili koncept poteka svetovnega prvenstva Socca Cup na Kreti, sporočili pa so tudi novico, da bo letošnja Liga prvakov ISF (Socca Champions League) potekala v Mariboru.

Namenski stadion v neposredni bližini morja in plaže

Izvršni direktor ISF Thanos Papadopoulous je na rednem letnem srečanju predstavil koncept letošnjega svetovnega prvenstva Socca Cup, ki bo od 12. do 20. oktobra na Kreti. Namenski stadion bo v neposredni bližini morja in plaže, kar bo še bolj privabljalo gledalce. Potekalo bo v obmorskem mestu Rethimno, za naslov svetovnega prvaka pa se bo pomerilo 32 držav, med njimi tudi Slovenija. Slovensko reprezentanco bo letos ponovno sestavil selektor Miran Vovk ob pomoči trenerja Romana Gruškovnjaka, bodo pa reprezentanco sestavljali samo igralci, ki prihajajo iz zvez oziroma klubov, ki so članice SMZ.

Evidentirana sodnika Aleš Muller in Uroš Pavel

S strani ISF sta kot sodnika za svetovno prvenstvo Socca Cup na Kreti že evidentirana Aleš Muller in Uroš Pavel. Skupaj sta sodila lanskoletno Ligo prvakov ISF v Poreču in njeno finale, Muller pa se je kot sodnik odlično izkazal že na lanskem svetovnem prvenstvu na Portugalskem, na katerem je bil tudi glavni sodnik tekme za tretje mesto.

Več informacij v prihodnjih mesecih

Na srečanju so vodilni z ISF sporočili, da bo letošnja Liga prvakov (Socca Champions League) v Mariboru, več informacij pa bo znanih v prihodnjih mesecih. Prijave na letošnjo Ligo prvakov ISF bodo potekale prek Slovenske malonogometne zveze, si bo pa ta prizadevala, da se bo prijavilo čim več slovenskih ekip, ki bodo na domačih tleh pokazale kakovost slovenskega malega nogometa.

Članica ISF tudi Slovenija

Sicer pa International Socca Federation, katere članica je tudi Slovenska malonogometna zveza, doživlja izjemen vzpon. V 13 mesecih od ustanovitve zveza sedaj šteje že 87 članic, njen dolgoročen cilj pa je, da šteje 211 članic, tako kot jih šteje FIFA. Do sedaj so uspešno organizirali svetovno prvenstvo Socca Cup septembra 2018 na Portugalskem ter Ligo prvakov ISF (Socca Champions League), ki je lani oktobra potekala v Poreču.