Z glavne železniške postaje v Ljubljani se je proti Planici že tradicionalno z vlakom odpravilo 12 slovenskih skakalcev, ki bodo v naslednjih dneh zastopali barve Slovenije na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih. Letošnji planiški skakalni praznik bo imel še dodaten čustven naboj za Roberta Kranjca, ki bo sklenil kariero.

Zadnji poleti v karieri

Dnevi med 21. in 24. marcem bodo zagotovo posebni in znova zapisani v zgodovino smučarskih skokov in športa v Sloveniji, saj bo zadnje polete v karieri opravil eden najboljših v tej disciplini smučarskih skokov.

Kranjec je na vlak v Ljubljani dobesedno poletel po zraku na ramenih pripadnikov odličnega slovenskega podmladka, najboljših dveh ta hip, Domna Prevca in Timija Zajca, ki sta vzornika slovenskih letalcev ponesla na zadnji tekmovalni konec tedna v karieri.

Kranjec bo v Planici še skušal izboljšati lasten rekord

V Planico se je reprezentanca, kot zdaj veleva že tradicija, odpeljala z vlakom. Kranjec, ki bo v Planici še skušal izboljšati lasten rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206, bo v četrtkovih kvalifikacijah nastopil ob še enajstih slovenskih orlih.

V Planici bodo nastopali še Timi Zajc, Domen Prevc, Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.

Danes bo v Planici na sporedu preizkus letalnice, v četrtek pa bo že šlo zares s kvalifikacijsko serijo za petkovo posamično tekmo. V soboto bo na sporedu ekipna preizkušnja, v nedeljo pa še finalna tekma sezone z najboljšo trideseterico skupnega seštevka svetovnega pokala.

STA