Šport

Kranjec tik pod stopničkami na veleslalomu, Fak med deseterico

Uredništvo , 18.02.18 ob 13:17

Žan Kranjec je na veleslalomu v Pjongčangu poskrbel za odlično slovensko uvrstitev, Jakov Fak pa s solidnim nastopom med deseterico v biatlonu.

Žan Kranjec, ki je bil po prvemteku veleslaloma na odličnem devetem mestu, je v finalu napadel na vse ali nič. Ko je prispel v cilj, je zaostal le za Kristoffersenom. Za njim so tekmovalci le še zaostajali, ko se je po progi spustil Pinturault, ki je Kranjeca izrinil na rep zmagovalnega odra.

Kranjec zadovoljen z drugim nastopom, a vseeno z grenkim priokusom

Prvi nastop ni bil slab, a je bilo nekaj prostora za napredek, z drugim pa sem lahko zadovoljen. Na koncu sem s tekmo opravil zelo dobro, če bi bil to svetovni pokal, bi bil še bolj vesel, za medalje pa bi se moralo vse poklopiti tako v prvem kot v drugem teku,” je za televizijo  pokomentiral Kranjec.

Pred tekmo sicer ni pričakoval takšnega razpleta, pričakovanja so bila vsekakor manjša. A vseeno gre za žalostno-vesel dan, saj je četrti v skupnem seštevku zmeraj največji osmoljenec tekme. Kranjec je tako dokazal, da je resnično postal smučar za velike tekme in se že veselimo njegovih naslednjih olimpijskih iger.

Štefan Hadalin je končal na 21. mestu, medtem ko sta Hrobat in Čater odstopila že v prvem teku.

Faka zgrešen strel stal zmagovalnega odra

Jakov Fak je olimpijsko biatlonsko preizkušnjo s skupinskim startom na 15 kilometrov končal na 10. mesto, z le enim zgrešenim strelom. Klemen Bauje je bil 20. Fak je bil čez celotno tekmo konstanten, nasmihal se mu je že zmagovalni oder. Nato je zgrešil 15. strel, ki ga je stal ponovne odlične uvrstitve.

Izidi, skupinski start:

1. Martin Fourcade 35:47,3/2 zgrešena strela
2. Simon Schempp (Nem) +0,0/1
3. Emil Hegle Svendsen (Nor) +11,2/2

10. Jakov Fak (Slo) +36,1
20. Klemen Bauer (Slo) +1:32.5/4