Od dveh slovenskih predstavnikov se je najvišje uvrstil Štefan Hadlin, in sicer na 16. mesto, medtem ko je bil Žan Kranjec, 10. po prvi vožnji, 19.

Fotografija je simbolična.

Sljeme nad Zagrebom je po ženskem gostil še prvi moški slalom za svetovni pokal v letu 2020. Slalom je končno prinesel zadoščenje slovenskemu moškemu taboru. Oba slovenska finalista Žan Kranjec in Štefan Hadalin sta osvojila svoje prve točke na tekmah na Sljemenu ter prekinila točkovni post slovenske vrste, ki se je vlekel vse od leta 2013.

Ob prihodu v cilj zaostala za takrat vodilnim

Slovenca sicer nista krojila razpleta prve moške tekme za svetovni pokal v letu 2020. Hadalin je v primerjavi s prvo vožnjo izgubil eno mesto in je tekmo končal na 16. mestu (+1,28). Kranjec pa je v primerjavi s prvo vožnjo izgubil devet mest in je slalom na Sljemenu končal na 19. mestu (+1,36).

Slovenca ob prihodu v cilj nista bila hitrejša od presenetljivega, takrat vodilnega 22-letnega Belgijca Armanda Marchanta, ki je dolgo časa vodil in na koncu z najboljšo finalno vožnjo poskrbel za najboljši dosežek kariere z uvrstitvijo na peto mesto. V primerjavi s prvo vožnjo je pridobil kar 15. mest. V finale se je prebil s številko 40.

Prvič zmagal nad Zagrebom

Zmagal je Francoz Clement Noel, ki je prvič zmagal nad Zagrebom. Vodilni po prvi vožnji Švicar Ramon Zenhäusern je v finalu zdrsnil na drugo mesto, za zmagovalcem pa je zaostal zgolj sedem stotink sekunde. Na tretje mesto je skočil Italijan Alex Vinatzer (+0,29), ki je bil na prvi progi osmi.