Ta vikend se v športni dvorani v Miklavžu organizira tradicionalni košarkarski turnir Dan košarke 2019, ki ga bo nadgradil še zaključni turnir lige PARKL.

V soboto, 13. aprila, se bo v športni dvorani v Miklavžu odvil sedaj že tradicionalni košarkarski turnir Dan košarke 2019, ki bo tokrat minil s še večjim številom udeležencev.

V dopoldanskem času se bodo pomerile selekcije U9 in U11, kjer bo sodelovalo 13 ekip iz šestih klubov iz Slovenije in Hrvaške, popoldan pa bodo košarkarski parket zasedli igralci lige PARKL, ki se bodo pomerili v zaključnem turnirju.

21. let lige PARKL

Ob 15. uri se bo domače moštvo Miklavža pomerilo z ekipo KK Čiro Starše za uvrstitev v 1. PARKL ligo, nato bo ob 17. ih sledila tekma za 3. mesto med ekipama KK Ruše in ŠD Kidričevo. Ob 19. uri pa se bodo za lovoriko pomerili KK Adecco in KK Starše. “Pričakujemo nekje 150 do 200 gledalcev, želimo pa si lovorike,” je povedal Andrej Dover, član KK Adecco.

Liga PARKL je podravska amaterska regionalna košarkarska liga, ki deluje že 21. leto. “Vsako leto je povpraševanje po ligi večje. Spremljati so nas začele mlajše selekcije, ki prihajajo na tekme spodbujati svoje trenerje, očete ali brate,” dodaja Dover. Namen PARKLA je bila sprva rekreacija oz. druženje, nato pa je celotna liga prešla v bolj profesionalne vode, kjer ligo  sedaj sestavljata dve ligi, 1. ligo sestavlja osem klubov in 2. ligo sedem klubov.

Kmalu tudi amatersko balkansko prvenstvo v košarki

Liga PARKL je bila nekoč Ptujska amaterska liga, a z vse širšim povezovanjem se je nato preimenovala v Podravsko amatersko ligo. “Naslednjo sezono ustanavljamo tudi športno zvezo, ne bomo več društvo, da bomo lahko pridobivali kakšna sredstva, od EU sredstev do pomoči občin,” je povedal Aljaž Brodnjak, ki je tudi sam del PARKL lige. V nadaljevanju nam je zaupal tudi, da se vedno bolj povezujejo s športnimi društvi tako iz Slovenije kot iz tujine ter stremijo k temu, da bi se v kratkem ustanovilo amatersko balkansko prvenstvo, kjer bi nastopile amaterske reprezentance iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in drugod. Že sedaj pa liga PARKL sodeluje s hrvaškimi košarkarji, s katerimi se vsako leto srečajo na all star tekmah.

Za vse večjo popularnost lige je poskrbel predvsem direktor poslovne enote Maribor Addecca, Damir Battisti, ki zadnja leta veliko poudarka daje pormociji same lige, kot tudi športa samega.