V NK Maribor so se očitno odločili, da svojega defenzivnega vezista več ne potrebujejo …

Kljub temu da je za Amirjem Derviševićem ena najboljših sezon v njegovi karieri in je na večini tekem igral odlično, to klubu vijoličnih ni dovolj. Kot pišejo za Ekipo24, je pogodbeno zavezan še celo leto, a mu je klub kljub temu ponudil dve neperspektivni možnosti. Ali odide ali pa ostane, a v tem primeru več ne bo igral.

Dervišević je sicer v svoji karieri pobral številne lovorike. Izbran je bil v idealno enajsterico po izboru Spinsa in s 15 asistencami končal kot najboljši podajalec celotne lige. Dodal je še štiri zadetke in prispeval velikanski delež k osvojitvi 15. šampionske zvezdice.

Nikdar ni bil Milaničev ljubljenec

Četudi je v nekaterih tekmah blestel, pa je pri drugih igral porazno, denimo v pokalnem finalu v Celju na večnem derbiju sezone. A njegova šibkost je prav igra pod pritiskom obrambe, kar so super izkoristili Rangersi iz Glasgowa.  V klubu so se tako zedinili, da pri najtežjih tekmah in v najbolj ključnih trenutkih na svojega vezista vsekakor ne morejo računati, saj pod takšnimi okoliščinami ne more razviti svoje igre. Seveda pa realnost kaže, da je kljub svojim pomanjkljivostim mariborski vezist še vedno odličen nogometaš. Zlasti dobro se odreže na tekmah proti tekmecem, ki se branijo. A že dolgo se šušlja, da ni bil ravno ljubljenec Darka Milaniča, ki je zanj tudi vedno izpostavil nekaj slabosti.

Takšna je njegova statistika: 

32 nastopov v slovenski prvi ligi zadnje sezone,

4 prvenstveni zadetki v zadnji sezoni,

15 prvenstvenih asistenc, s čimer si je prislužil naziv najboljšega asistenta lige,

11 zadetkov za Maribor v vseh tekmovanjih,

123 nastopov za Maribor.