6°C

Kek (še) ni potrdil ugibanj, začasni selektor Gliha?

19.10.2018 ob 16:08 19.10.2018 ob 17:54
Dva dneva po prekinitvi sodelovanja s Tomažem Kavčičem še ni znan njegov naslednik.

FOTO: Drago Wernig

Dva dneva po prekinitvi sodelovanja s Tomažem Kavčičem, ki se je moral z mesta selektorja slovenske izbrane vrste posloviti zaradi slabih rezultatov v ligi narodov, še ni znan naslednik, ki bo zapolnil vrzel na slovenski klopi. Dnevnik v današnji izdaji ugiba, da naj bi začasno Slovenijo vodil Primož Gliha, vodja mlade reprezentance.

Želijo samozavestnega in dobrega selektorja

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović si bo vzel čas za izbiro kandidata, “res dobrega, samozavestnega in z zmagovalno miselnostjo”. To možnost je omenil na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ko je javnosti dan po tekmi s Ciprom (1:1) sporočil, da Kavčič ni več selektor. Slovenska reprezentanca bi lahko zadnji dve novembrski tekmi v ligi narodov igrala pod vodstvom obstoječih kadrov.

Dnevnik v petkovi tiskani izdaji domneva, da bo morda tekmi doma proti Norveški in v gosteh proti Bolgariji “začasno vodil ravno Primož Gliha, saj je med najbolj izpostavljenimi hišnimi trenerji v nogometni zvezi”.

Želja navijačev je vnovično ustoličenje Mariborčana Matjaža Keka

Gliha je imel ob prevzemu mlade reprezentance pred štirimi leti podporo Aleksandra Čeferina, nekdanjega predsednika slovenske zveze, zdajšnjega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa), opozarja Dnevnik in navaja, da je Glihi pogodba z nogometno zvezo potekla po torkovi kvalifikacijski tekmi s Francijo, ko je reprezentanca do 21 let prijetno presenetila z neodločenimi izidom 1:1.

Utrip v javnosti glede izbora novega selektorja ne pušča veliko dvomov. Želja navijačev je vnovično ustoličenje Matjaža Keka, ki ga zelo ceni tudi zdajšnji predsednik slovenske zveze Mijatović. A Kek, tako piše Dnevnik, ne uživa polne podpore med vsemi funkcionarji v nogometni zvezi, ki ga je pod vodstvom Čeferina odstavila leta 2011.

Kek se o vprašanju vnovičnega prihoda na položaj slovenskega selektorja javno še ni želel opredeljevati, prav tako ni želel komentirati razmer v slovenski reprezentanci. Ko je deloval na slovenski klopi, je bil z 41 odstotki zmag najuspešnejši selektor v zgodovini. Reprezentanco je nazadnje popeljal na veliko tekmovanje in za las ostal brez nastopa v izločilnih bojih svetovnega prvenstva v Južni Afriki 2010. Šestega oktobra je končal svojo petinpolletno uspešno misijo pri hrvaškem prvoligašu Rijeki, s katero je bil hrvaški prvak, dvakratni pokalni in enkrat superpokalni prvak.

Milaniča vodenje reprezentance ne zanima

Trener Maribora Darko Milanič, ki se je v medijih omenjal kot “favorit številka 2”, je že javno povedal, da ga vodenje slovenske reprezentance ne zanima. V medijih se omenjajo še nekatera imena, govora pa je tudi o možnosti prihoda tujega strokovnjaka.

Osmega selektorja slovenske reprezentance čaka zahtevno delo, saj je reprezentanca na poti v najnižji kakovostni razred lige narodov, ligo D. Športni dnevnik Ekipa SN je v današnji izdaji izpostavil osem najbolj perečih zadev, ki čakajo novega šefa stroke na igrišču in zunaj njega.

Na prvem mestu, iz tega pa izhajajo tudi druga vprašanja, pa tako Dnevnik kot Ekipa postavljata status Jana Oblaka, zvezdniškega vratarja madridskega Atletica, ki se izogiba nastopanju za državo zaradi nesoglasij o nosilcu kapetanskega traku. Španski dnevnik Marca trdi, da je ravno Oblak razlog, da se je moral Kavčič predčasno posloviti z mesta slovenskega selektorja.

“Slovenski selektor odstavljen zaradi slabih izidov in ker je dvomil v Janova dejanja in besede,” so Kavčičevo slovo pospremili pri Marci.

Se vrača Handanović?

Predsednik zveze Mijatović je sicer na novinarski konferenci takšna razmišljanja zavrnil, češ da odločitev o Kavčičevem slovesu ni imela prav ničesar z Oblakom, ki pod Kavčičem ni zaigral, uradno zaradi poškodbe.

Oblaka je zmotil predvsem način izbire kapetana, da pa vrnitve v izbrano vrsto nikakor ne pogojuje s tem, da bi dobil kapetanski trak, je še pojasnil predsednik NZS. Oblaka ne bo tudi na naslednjih dveh novembrskih tekmah lige narodov. “S klubom in Janom smo se tako dogovorili. Naj pozdravi poškodbo. Pogovorili pa se bomo z njim še za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020,” je v sredo povedal Mijatović. Po pisanju Marce za zdaj Oblak ni seznanjen s temi navedbami.

Po pisanju Sportala pa je imel Kavčič, če bi ostal na klopi, že pripravljeno rezervno rešitev. V primeru Oblakovega neigranja naj bi se iz reprezentančnega pokoja vrnil Samir Handanović, vratar milanskega Interja.

STA

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

ANKETA: Kdo ima vašo podporo v boju za županski stolček v Mariboru?

Do letošnjih lokalnih volitev je le še nekaj dni, glasujte za svojega favorita v boju za županski...

V centru Maribora brez razloga napadel mlajšo žensko, jo ozmerjal in udaril

Zgodilo se je na poti proti železniški postaji.

FOTO: Znan mariborski frizerski salon razširil prostore in obogatil ponudbo

Razširjena ponudba znanega frizerskega salona v Mariboru. Visoki otvoritveni popustil.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

FOTO in VIDEO: NUJNA VEST: Evakuirali MO Maribor

Nekaj pred 9.00 uro je prišlo do evakuacije Mestne občine Maribor. Vsi zaposleni so morali nemudom...

Gradnja nove strehe na mariborski tržnici se znova oddaljuje

V začetku leta so napovedali, da bi se gradnja lahko začela že letos, če bodo postopki tekli bre...

Na predčasnih volitvah v Mariboru glasovalo čez 2500 ljudi

Na prejšnjih lokalnih volitvah je možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 1557 ljudi.