Hrvaški mediji navajajo, da bo po več kot treh letih Rijeka ponovno igrala na legendarnem stadionu Kantrida. To se bo zgodilo 8. septembra, in sicer proti NK Mariboru. Kot so zapisali na portalu mojarijeka, je Maribor trenutno najuspešnejša ekipa po Uefinem koeficientu v regiji. Prijateljska mednarodna nogometna tekma, ki jo organizira KN Armada in Agencija Inspiro Lab in ob podpori mesta Reka, bo potekala v soboto, 8. septembra.

Matjaž Kek proti svojemu nekdanjemu klubu

Povezav med omenjenima kluboma je več, od trenerja Matjaža Keka, istega generalnega sponzorja – zavarovalnica Sava, do dejstva, da obe ekipi uspešno predstavljajo svojo državo v evropskih tekmovanjih v zadnjih letih. V času reprezentančnega premora bosta tako ekipi odigrali prijateljsko tekmo na stadionu, ki se nahaja med morjem in legendarni skali.

Arhitekturna atrakcija

Od odprtja mineva natanko 105 let in od takrat do danes ostaja simbol mesta. Kulturni stadion je priča številnim privlačnim tekmovanjem teh edinstvenih trenutkov v zgodovini športa v mestu. Na stadion Kantrida so se kalili veliki športnik več generacij, posebno mesto ima v srcih domačinih. O kultnem stadionu pa so poročali tudi številni športni mediji – od Eurosporta, The Daily Mail in portala Copa90 in CNN, ki so ga opisovali, kot enega najatraktivnejših stadionov na svetu in neke vrste arhitekturno atrakcijo.