Aktualna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec uspešno nadaljuje s pripravami na novo smučarsko sezono. Kot vedno je poletje namenjeno predvsem kondicijskim pripravam in ustvarjanju dobre osnove za napore v kratkem in zgoščenem tekmovalnem delu sezone. “Morski” del priprav je Štuhčeva uspešno zaključila, konec avgusta pa se prvič podaja na sneg.

Za razliko od preteklih sezon ekipa letos ne načrtuje priprav v Južni Ameriki.

Zaradi napovedanih dobrih pogojev za delo na evropskih ledenikih, bo ekipa s snežnimi treningi začela konec avgusta v Zermattu v Švici.

Prvi del priprav na snegu bo tako predvidoma opravljen v Zermattu in Saas Feeju. Do takrat Štuhčeva nadaljuje s fizičnimi in kondicijskimi pripravami, ki so ključne za uspeh v zimskem delu sezone. Pod vodstvom kondicijskega trenerja Janija Grila in fizioterapevta Davida Martina Kukovca priprave do tega trenutka potekajo zelo dobro. Poškodba kolena, zaradi katere je morala Štuhčeva izpustiti zaključek lanske sezone, je že nekaj časa stvar preteklosti in ne ovira poteka treningov.

Sezona se bo za trenutno najuspešnejšo slovensko smučarko začela s tekmo v kanadskem Lake Louisu, kjer je 6. decembra na sporedu prvi smuk nove sezone v alpskem smučanju.