Mariborčanka Ilka Štuhec na nedeljskem superveleslalomu tekme v hitrih disciplinah prvič letos ni končala v najboljši deseterici, saj je bila na koncu na 22. mestu. Štuhčeva je vpisala peto in sedmo mesto na prvem in drugem superveleslalomu v sezoni, na smukih pa v tej zimi še ni bila nižje od osmega mesta. Mariborčanka je v petek popoldne na kondicijskem treningu sicer utrpela zvin gležnja, že na sobotnem smuku pa je lahko nastopila le s pomočjo protibolečinskih tablet.

Gleženj v slabšem stanju

”Proga je bila v redu, pogoji prav tako. Danes je bilo malo slabše z njenim gležnjem. Drugi dan po poškodbi je bilo zjutraj nekaj več otekline. Danes je težje dobila nogo v čevelj, a ker je bil to superveleslalom, smo jo stisnili not, a danes se ni izkazala, bila je malo slabša vožnja. Tudi rezultat je odraz tega, da pristop ni bil čisto pravi,” je po tekmi dejal Ilkin trener Grega Koštomaj in dodal, da Štuhčeva v torek v Kronplatzu ne bo nastopila na veleslalomu, saj bo do tekem oziroma treningov v Cortini d’Ampezzo poskušala sanirati poškodbo.

Medtem ko Štuhčeva s tremi zmagami v smuku in zmago v alpski kombinaciji vodi v seštevkih smukaške discipline in kombinacije, je v superveleslalomskem seštevku izgubila tri mesta in je po novem šesta z 90 točkami. Za Gutovo s polnim izkupičkom 300 točk zaostaja 210 točk. Druga je Weiratherjeva (-80), tretja Venierjeva (-175), ki je prve stopničke osvojila prav danes. Pred Štuhčevo je tudi Avstrijka Nicole Schmidhofer (-192).

Veleslalom v Kronplatzu bo Mariborčanka izpustila

V seštevku sezone je še vedno ameriška slalomska kraljica Mikaela Shiffrin, ki je Garmisch izpustila, dovolj zaloge pred konkurenco pa je nakopičila na slalomih in veleslalomih. Gutova za Shiffrinovo zaostaja le še 135 točk, na tretjem mestu skupno je še vedno najboljša Slovenka llka Štuhec (-383). Karavana alpskih smučark se bo preselila v italijanske Dolomite. V torek bo na sporedu veleslalom v Kronplatzu, nato pa v soboto in nedeljo sledita še smuk in superveleslalom v Cortini d’Ampezzo.