Mariborčanki v Lake Louisu ni uspelo narediti pričakovanega in želenega preboja.

Nemka Viktoria Rebensburg je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi. Na drugo mesto se je presenetljivo zavihtela Italijanka Nicole Delago (+0,35), tretje mesto je pripadlo Švicarki Corinne Suter (+0,42). Edina slovenska smučarka na tekmi Ilka Štuhec je končala na 20. mestu (+1,87).

Edina slovenska predstavnica onstran Atlantika Štuhčeva se je še na tretji tekmi po vrsti po februarski poškodbi kolena uvrstila v najboljšo trideseterico. Seveda pa dvakratna zaporedna smukaška svetovna prvakinja meri precej višje.

Ilka bo iskala svojo priložnost v St. Moritzu

V petek je sezono odprla s 17. mestom na smuku, dan kasneje pa je drugo smukaško preizkušnjo končala na 21. mestu. Konec tedna je v kanadskem Skalnem gorovju zaokrožila z uvrstitvijo v superveleslalomsko dvajseterico.

Mariborčanki v Lake Louisu ni uspelo narediti pričakovanega in želenega preboja. Zdaj jo čaka odhod domov v Evropo ter iskanje odgovora na vprašanja o vzrokih, da na tekmah ne smuča tako kot zna, oziroma tako kot je smučala na pripravah v Copper Mountainu.

Naslednja postaja ženske karavane bo v Evropi v St. Moritzu, kjer bo naslednjo soboto superveleslalom, nato pa v nedeljo še paralelni slalom.