Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let, v kateri igra tudi bivši član mariborskih Lisjakov Aljaž Predan, je na prvi tekmi svetovnega prvenstva divizije I izgubila proti Norvežanom s 6:2, danes proti Dancem.

Foto: Vitali Harbatsiuk BIHA/IIHF

Mlada moška reprezentanca Slovenije v hokeju v tem tednu tekmuje na svetovnem prvenstvu divizije I – skupina A (drugoligaško prvenstvo te kategorije). V uvodni tekmi je včeraj proti reprezentanci Norveške izgubila, končni rezultat je bil 6:2. Za Slovenijo sta zadela Lenart Markun in Matic Török, član reprezentance pa je tudi Aljaž Predan, bivši član mariborskih Lisjakov, danes pa član Red Bull Salzburga.

Cilj je obstanek

Varovanci selektorja Lovra Bajca so se v I. divizijo uvrstili lani iz tretjega kakovostnega prvenstva, letošnji cilj močno spremenjene ekipe pa je obstanek. Ob Sloveniji je v skupini še pet reprezentanc, med katerimi si bo zmagovalec zagotovil mesto v eliti, zadnji pa bo izpadel v nižjo divizijo. Slovenci se bodo danes pomerili z Dansko, v nadaljevanju pa še z Latvijo, Belorusijo in v nedeljo v zaključni tekmi še z Avstrijci.