Šestdeseta igralka sveta Hercogova in 47. Kužmova sta se do danes pomerili le enkrat. Lani je bila na Mallorci boljša Mariborčanka. V Wimbledonu je 28-letna Hercogova najdlje prišla do tretjega kroga, 21-letna Kužmova do prvega.

Slab začetek, dober konec

Hercogova je dvoboj začela slabo. Prvo igro je izgubila na svoj servis, Slovakinja pa je zatem na svoj začetni udarec prednost povečala na 2:0. V šesti igri sta bili igralki poravnani pri 3:3, nato pa je Kužmova nagnila tehtnico na svojo stran, saj je dobila dve igri. Hercogova se še ni predala, dobila je naslednjo igro, a je Slovakinja na svoj servis osvojila niz.

V drugem nizu sta igralki izmenično osvajali igre na svoj servis, v podaljšani igri pa je bila bolj zbrana Hercogova ter s tem izenačila na 1:1. Tretji niz se ni začel po željah Štajerke. Po 1:1 je izgubila naslednje tri igre, a zatem osvojila štiri in povedla s 5:4. Hercogova je servirala za zmago, vendar ni bila uspešna. V 11. igri je Slovenka znova prešla v vodstvo, na svoj začetni udarec pa je v drugo izkoristila priložnost in zmagala.

V drugem krogu jo čaka Američanka Madison Keys, 17. nosilka, ki je v prvem krogu izločila Tajko Luksiko Kumkhum.