Trener Maribora Darko Milanič naj bi poleti zapustil tabor vijoličastih in se spet podal v tujino, danes piše nogomania.com. Če ne bo nepredvidenih sprememb, bo Milanič prevzel Slovan iz Bratislave. Na poročanje so se odzvali pri Mariboru in novico o Milaničevem odhodu označili za laž.

Sodelovanje športnega direktorja Zlatka Zahovića in Milaniča se bo poleti dokončno končalo, so zapisali pri nogomania.com. Milanič naj bi namreč prevzel vodenje slovaškega velikana Slovana iz Bratislave, za katerega igrata Andraž Šporar in Kenan Bajrić.

V klubu ogorčeni nad širjenjem laži

Na objavljeno novico so se ostro odzvali pri NK Maribor in na svoji spletni strani zapisali, da gre “za zavajanje in širjenje neresnic, ki je šlo čez vse meje dobrega okusa”.

V taboru vijoličastih so še zapisali, da gre po njihovem mnenju za enega zadnjih poskusov destabilizacije mariborskega moštva pred začetkom zadnje, odločilne četrtine prvenstva in pred uresničitvijo športnih ciljev. Ob zapisanem lahko rečemo le, da gre še za eno laž Nogomanie. Ker neresnične zgodbe, usmerjene v rušenje blagovne znamke in dobrega dela NK Maribor, niso redek pojav, moramo ugotoviti, da nismo presenečeni nad še eno lažjo zelenega portala, ki naj bi bil vseslovenski. Z Darkom Milaničem v vlogi trenerja gremo proti dvojni lovoriki in tudi v pripravo na novo sezono,” so še zapisali pri NK Maribor.

Po poročanju nogomania.com naj bi v Bratislavo prišla tudi Novica Nikčević, Milaničev pomočnik iz časa pri angleškem Leedsu, ki bi prevzel vodenje akademije Slovana.

Za Milaniča bi to bil tretji tuji klub

Za 51-letnega Milaniča bi bil Slovan tretji tuji klub. Po prvem odhodu iz Maribora leta 2013 je dobro leto dni vodil avstrijski Sturm iz Gradca in 32 dni sedel na klopi angleškega Leeds Uniteda, še piše nogomania.com. Z Mariborom je Milanič v dveh obdobjih osvojil pet naslovov prvaka in štiri pokalne lovorike.

 

STA