Slovenski motokrosistični as je bil najhitrejši v obeh vožnjah in se utrdil v skupnem vodstvu prvenstva.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je slavil v skupnem seštevku na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP za veliko nagrado Azije v Semarangu v Indoneziji. Zmagal je v obeh vožnjah ter se utrdil v skupnem vodstvu prvenstva. Drugi je bil Švicar Arnaud Tonus, tretji pa njegov rojak Jeremy Seewer.

Niz serije zmag podaljšal na sedem

Na dvanajsti dirki sezone od osemnajstih je Gajser serijo zmag nizu podaljšal na sedem. Dobil je tudi prejšnjo dirko 7. julija za veliko nagrado Indonezije v Palembangu, ko je bol prvi in drugi v posameznih vožnjah. Tokrat je za osmo zmago v sezoni še šestič na tej ravni tekmovanj zmagal na obeh dirkah posamezne velike nagrade.

Ni se mu bilo treba naprezati za prvo mesto

Gajser v drugi vožnji ni dobro startal, a je bil že po nekaj zavojih drugi, pred njim je bil le Švicar Jeremy Seewer, a ga je kmalu prehitel in bil še pred koncem prvega kroga na čelu. Makolčan je nato nizal najhitrejše kroge in se mu na mkkncu ni bilo treba naprezati za prvo mesto. Latvijec Jonass Pauls je na koncu na drugem mestu zaostal 3,270 sekunde, tretji je bil Tonus.

Dober začetek tudi v prvi vožnji

V prvi vožnji je Gajser odlično začel in bil na prvem mestu nato do cilja. Privozil si je že zelo veliko prednost in je na koncu lahko zlo popustil, a je imel še vedno zelo veliko prednost. Drugi je bil Tonus (+3,593), tretji pa Seewer (+4,956).

Med vožnjo je užival

»Zelo težko je bilo danes na nekaterih mestih, a sem užival v dirki. Dobro sem začel in nato brez težav stopnjeval ritem v obeh vožnjah. Poškodoval sem si gleženj, a je ekipa opravila dobro delo in sem lahko nemoteno tekmoval,« je takoj po tekmi povedal Gajser, ki je zbral že 538 točk. Na drugo mesto se je povzpel Seewer, ki pa ima 365 točk.