Šport

Gajser samozavestno v obrambo naslova svetovnega prvaka

Uredništvo , 27.02.20 ob 10:54

Slovenski šampion je na začetek sezone dobro pripravljen, dodatno pa je skušal še izboljšati nekatere elemente v vožnji, za katere meni, da bi mu lahko pomagali pri doseganju zadanih ciljev.

V nedeljo 1. marca bodo znova zahrumeli motokros motorji na najvišji tekmovalni ravni, saj bo Matterley Basin prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva v letu 2020. Slovenijo bosta z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar. 

Tim Gajser je aktualni branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP. V sezono se podaja z zelo dobro popotnico, saj je v pripravljalnem obdobju imenitno vozil na dirkah za Odprto prvenstvo Italije. Na treh dirkah je dobil kar pet od šestih voženj in bil z novim motorjem izjemno zadovoljen. “O novem motorju ne smem preveč razpredati. Spremenjen je praktično od A do Ž. Prvi pokazatelji so zelo dobri. Takoj, ko sem ga dobil v roke in z njim odpeljal prvi krog, sem se na njem počutil zelo domače. V vožnji sem zelo užival.” Gajser nima samo novega motorja, ampak ima v moštvu tudi novega sovoznika. To je Avstralec Mitchell Evans.

Slovenski šampion je na začetek sezone dobro pripravljen, dodatno pa je skušal še izboljšati nekatere elemente v vožnji, za katere meni, da bi mu lahko pomagali pri doseganju zadanih ciljev.

 “Po nekaj letih znova začenjamo v Evropi, še posebej v Angliji, kar je kar malo čudno. Vemo namreč, da je lahko marca tam zelo mrzlo in deževno. V tej sezoni je kar nekaj novih prizorišč in prog, ki so nekaj posebnega, saj verjetno na njih nihče od teh, ki smo v konkurenci za svetovno prvenstvo, še ni tekmoval. Menim, da je to dobro, saj bo vse skupaj popestrilo dirkanje, da ni vsako leto vse enako,” pove.

Dejal je, da je veliko treniral štarte. Že lani je to prvino dobro obvladal, letos pa želi to še nadgraditi: “saj si želiš biti vsako leto še boljši, zato sem v to vložil veliko truda na treningih. Moj glavni cilj je obraniti naslov svetovnega prvaka in dal bom vse od sebe, da mi to uspe.”