Naš šampion sanja o superkrosu oziroma ameriški različici motokrosa na umetnih progah na stadionih, ki je še težja in bolj nevarna.

Tim Gajser v časih, ko ga je pričel veseliti motokros z očetom Bogom nista imela niti, da bi si lahko privoščila gorivo za pot na dirke, je za portal Siol priznal danes trikratni svetovni prvak, ki je tovarniški voznik velikana avtomobilske industrije. Dobil je tudi svojo kolekcijo sončnih očal, a Gajser že sanja o nastopu v Ameriki.

V Ameriki je treba biti »agresiven«

Za omenjeni portal je med drugim povedal, da je že kot otrok sanjal o uspehu v v motokrosu. »Ko pa sem podpisal s HRC, so se prve sanje uresničile,« je dejal v pogovoru za Planet TV. Kot aktualni svetovni prvak pa sanja o superkrosu, ki velja za ameriško različico motokrosa na umetnih progah na stadionih ter je še težja in bolj nevarna. »Proge niso tako široke, vožnja in prehitevanja so veliko bolj agresivna. Več je dotikov,« je dejal Gajser, ki je o svoji drugi izkušnji s superkrosom dodal, da je v prvi vožnji od treh štartal drugi, potem pa je bil že v prvem krogu že šesti. »Vsi so kar prileteli vame. Res moraš biti zelo agresiven,« je dejal.

Tim Gajser o življenju preko velike luže: »Tam je povsem drug svet. Vse v ZDA je veliko večje. Ljudje so veliko bolj umirjeni. Rekel bom, da bi se lahko navadil.«

Pred dvema letoma je posebno dirko za milijon dolarjev v Las Vegasu končal s padcem, tokrat pa je bil v prvi vožnji sedmi, v drugi in tretji pa četrti. Skupno je v konkurenci najboljših ameriških voznikov Monster Cup končal na petem mestu.

Prednost pri odločitvi bo imela Honda

S Hondo Ima še enoletno pogodbo s Hondo za dirkanje v MXGP, vendar je selitev za leto 2021, še pišejo, v superkros povsem realna. Gajser je tudi potrdil začetek pogovorov, a prednost pri odločitvi bo imela Honda, dodaja: »Oni so bili prvi. Ko nihče ni verjel vame, so oni verjeli in videli potencial v meni. Skupaj smo zrasli. Skupaj smo prišli do treh naslovov svetovnega prvaka. Zagotovo bo Honda imela veliko prednost pred drugimi.« Vseeno navijačem sporoča, da odločitev morda pade že to zimo.