V Mariboru se je ta konec tedna začela evropska serija v spustu z gorskimi kolesi, Pohorje bo vrhunec doživelo prihodnji teden z dirko za svetovni pokal. Za dober uvod v sezono je poskrbela slovenska prvakinja Monika Hrastnik s tretjim mestom.

Prestop v moštvo Dorval

Evropska prvakinja, zadnja zmagovalka evropskega pokala in peta v lanskem seštevku svetovnega pokala Hrastnikova je po lanski izvrstni sezoni iz ajdovskega Črnega trna prestopila v moštvo Dorval, na prvi dirki v novem dresu pa se je izkazala s tretjim mestom v današnjem finalu. Pred njo sta končali le Avstralka Tracey Hannah in Nemka Nina Hoffmann.

Med člani je slavil Britanec Matt Walker, drugi je bil njegov rojak Danny Hart, tretji pa Američan Charlie Harrison. Najboljšemu Slovencu Juretu Žabjeku se vožnja ni posrečila, bil je predzadnji oziroma 29.

Med mladinci je zmagal Francoz Thibaut Daprela, Žak Gomilšček je bil deseti.

Prihodnji teden bodo na Pohorju kraljevali najhitrejši spustaši sveta, ki se bodo pomerili za prve točke v sezoni. Tekmovalni del se bo začel v petek z uradnimi treningi, v soboto bodo kvalifikacije, v nedeljo pa sledi finalni del.