Na prizorišču velikega finala Lige prvakov v Milanu, je v spremljevalnem programu potekalo tudi tekmovanje Football for Friendship, oz. po slovensko Nogomet za prijateljstvo. Na turnirju so zelo uspešno nastopali tudi mladi nogometaši Maribora. Nogometni turnir, na katerem so nastopile ekipe iz celega sveta, so mladi mariborski nogometaši tudi osvojili.
Tekmovali nogometaši v kategoriji do 14 let
V osmini finala so premagali mlade nogometaše West Hama, ki so zastopali Anglijo, v četrtfinalu pa so proti Mariborčanom izpadli še predstavniki Češke. V polfinalu so se Mariborčani pomerili z vrstniki iz ruskega Zenita, ki so jih porazili z 0:2.  V finalu pa so z 1:0 premagali predstavnike Madžarske, Debrecen.

Tekmovanje si je ogledal tudi Franz Beckenbaur
Mladi slovenski nogometni upi so gladko odpravili s konkurenco v skupini, kjer so premagali Slovake, Sirijce in Beloruse. Ekipo je vodil Žikica Vuksanović. Tekmovanje so si ogledali tudi Franz Beckenbaur, Didier Drogba in ostali ambasadorjev projekta Football for Friendship. Legenda nemškega nogometa Beckenbaur je mladim Mariborčanom podelil kolajne. 

Zvečer pa mlade nogometaše čaka še posebna nagrada. Vsi si bodo na tribunah milanskega stadiona lahko v živo ogledali veliki obračun finala Lige prvakov med Realom in Atleticom iz Madrida.
Fantovska mladinska ekipa prihaja iz najuspešnejšega slovenskega kluba Maribor, ustanovljenega leta 1960. Igralci ekipe so učenci mariborske nogometne šole, ki slovi kot najboljša v državi.