3°C

FOTO: Vijoličasti z željo po zmagi odleteli proti vroči Tirani

11.07.2018 ob 11:11
Vijoličaste smo ujeli na mariborskem letališču, preden so odleteli tekmi 1. kroga kvalifikacij naproti.

Nogometaši NK Maribor so danes ob 10. uri odleteli iz mariborskega letališča proti vroči Tirani, kjer jih čaka tekma 1. kroga kvalifikacija za lig Europa. Prva uradna tekma po pripravljalnem obdobju se bo odigrala v četrtek, 12. julija, ob 17.30 uri proti Partizaniju.

Vijoličaste smo ujeli pred poletom, na katerega se je vkrcalo 21 igralcev in sicer Handanović, Cotman, Pirić, Rajčević, Šuler, Ivković, Viler, Milec, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Bajde, Vršič, Mešanović, Tavares, Mlakar in Zahović.

V Tirano z jasno strategijo

Preden se je vkrcal na letalo, je spregovoril tudi mariborski strateg Darko Milanič, ki se je dotaknil uspešnih priprav in poudaril, da kljub vsem golom, ki so jih dali, komaj čakajo prve uradne tekme. “Da se začne zares,” se je nasmehnil Milanič ter dodal, da pričakuje zahtevno tekmo, a iz strani vijoličastih zelo dobro, odločno in kvalitetno igro.

Kar se tiče nasprotnikov, smo jih spoznali kolikor se je dalo v tem kratkem času. Kar se tiče našega moštva pa je jasno, imamo kader, kateri je kvaliteten. Pripravili smo se na njih, fantje imajo informacije, mislim, da popolnoma dovolj. Poskušali bomo zadržati našo idejo, strategijo in jo preko tekme tudi potem uresničiti. Kar se tiče naše postave ni veliko dilem, bomo pa videli kako bo nasprotnik nastopal. Imamo jasno strategijo kako nastopati na tej tekmi,” je poudaril Milanič.

Pričakujemo težko tekmo, a želimo zmagati. Želimo nadaljevati uspeh iz pripravljalnih tekem, sam sem zadel na vsaki tekmi,” je poln pričakovanj Tavares.

Vijoličasti dobro seznanjeni z nasprotnikom

Po besedah trenerja je nasprotno moštvo dobro organizirano in vodeno. “Vidi se, da že dalj časa igrajo skupaj, da imajo v obrambi in v napadu način kako te želijo ogroziti, so zelo dinamični tudi v napadu. Imajo višino. Mi moramo iskati, glede na njihovo postavitev in pomankljivosti, skozi igro rešitve na to, da jih ogrozimo.

Moštvo vijoličastih si je pred tekmo v Tirani ogledalo marsikatero tekmo nasprotnika ter skupaj s trenerjem dobro preučili tudi njihove igralce. “Imajo visoke igralce, sploh v obrambi ter hitre igralce v napadu. Podajajo dolge žoge ter velikokrat gredo v diagonalo,” je še spregovoril kapetan Tavares.

Dobro pripravljeni k nasprotnikom

Vijoličasti so tako na pripravljalnih tekmah dokazali, da so na dobri poti. Moštvo se že veseli prve uradne tekme, kjer želijo v svoji igri zadržati ravnovesje med obrambo in napadom. “Nuja je braniti kvalitetno in zapreti prihod k svojim vratom,” poudarja Milanič. Na tekmi bodo sodelovali in pokazali bojevitost v napadu ter poskušali biti čimbolj direktni, kolikor bo dopustil nasprotnik.

Prvo tekmo bodo vijoličasti tako spet odigrali v gosteh, a to jih ne ustavlja. “Zunaj vedno igramo zelo dobro in potem doma zaključimo z našimi navijači,” je še za konec povedal Tavares, ki se že zelo veseli, da bodo pričeli s tekmami, za katere so tako dolgo trenirali.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

V centru Maribora brez razloga napadel mlajšo žensko, jo ozmerjal in udaril

Zgodilo se je na poti proti železniški postaji.

ANKETA: Koga boste podprli v drugem krogu županskih volitev v Mariboru?

Drugi krog volitev se bo odvil 2. decembra 2018. Za županski stolček se potegujeta Saša Arsenovi...

VIDEO: Mariborska zdravnica najboljša na izpitu med 360 kandidati iz vsega sveta

Na specialističnem izpitu iz internistične onkologije je Nina Fokter Dovnik dosegla maksimalno in ...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

Mariborsko invalidsko podjetje Bodočnost obeležilo 60 let

Mariborsko podjetje za rehabilitacijo in zaposlitev invalidov Bodočnost je obeležilo 60-letnico sv...

E-mobilnost v mestu se stopnjuje

Električna mobilnost v mestu še sicer ne dosega svetovnih standardov, a Mariborčani bi naj bili n...

Danes v Mariboru brez sonca

Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5.