19°C

FOTO: Vijoličasti z željo po zmagi odleteli proti vroči Tirani

11.07.2018 ob 11:11
Vijoličaste smo ujeli na mariborskem letališču, preden so odleteli tekmi 1. kroga kvalifikacij naproti.

Nogometaši NK Maribor so danes ob 10. uri odleteli iz mariborskega letališča proti vroči Tirani, kjer jih čaka tekma 1. kroga kvalifikacija za lig Europa. Prva uradna tekma po pripravljalnem obdobju se bo odigrala v četrtek, 12. julija, ob 17.30 uri proti Partizaniju.

Vijoličaste smo ujeli pred poletom, na katerega se je vkrcalo 21 igralcev in sicer Handanović, Cotman, Pirić, Rajčević, Šuler, Ivković, Viler, Milec, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Hotić, Kramarič, Ahmedi, Bajde, Vršič, Mešanović, Tavares, Mlakar in Zahović.

V Tirano z jasno strategijo

Preden se je vkrcal na letalo, je spregovoril tudi mariborski strateg Darko Milanič, ki se je dotaknil uspešnih priprav in poudaril, da kljub vsem golom, ki so jih dali, komaj čakajo prve uradne tekme. “Da se začne zares,” se je nasmehnil Milanič ter dodal, da pričakuje zahtevno tekmo, a iz strani vijoličastih zelo dobro, odločno in kvalitetno igro.

Kar se tiče nasprotnikov, smo jih spoznali kolikor se je dalo v tem kratkem času. Kar se tiče našega moštva pa je jasno, imamo kader, kateri je kvaliteten. Pripravili smo se na njih, fantje imajo informacije, mislim, da popolnoma dovolj. Poskušali bomo zadržati našo idejo, strategijo in jo preko tekme tudi potem uresničiti. Kar se tiče naše postave ni veliko dilem, bomo pa videli kako bo nasprotnik nastopal. Imamo jasno strategijo kako nastopati na tej tekmi,” je poudaril Milanič.

Pričakujemo težko tekmo, a želimo zmagati. Želimo nadaljevati uspeh iz pripravljalnih tekem, sam sem zadel na vsaki tekmi,” je poln pričakovanj Tavares.

Vijoličasti dobro seznanjeni z nasprotnikom

Po besedah trenerja je nasprotno moštvo dobro organizirano in vodeno. “Vidi se, da že dalj časa igrajo skupaj, da imajo v obrambi in v napadu način kako te želijo ogroziti, so zelo dinamični tudi v napadu. Imajo višino. Mi moramo iskati, glede na njihovo postavitev in pomankljivosti, skozi igro rešitve na to, da jih ogrozimo.

Moštvo vijoličastih si je pred tekmo v Tirani ogledalo marsikatero tekmo nasprotnika ter skupaj s trenerjem dobro preučili tudi njihove igralce. “Imajo visoke igralce, sploh v obrambi ter hitre igralce v napadu. Podajajo dolge žoge ter velikokrat gredo v diagonalo,” je še spregovoril kapetan Tavares.

Dobro pripravljeni k nasprotnikom

Vijoličasti so tako na pripravljalnih tekmah dokazali, da so na dobri poti. Moštvo se že veseli prve uradne tekme, kjer želijo v svoji igri zadržati ravnovesje med obrambo in napadom. “Nuja je braniti kvalitetno in zapreti prihod k svojim vratom,” poudarja Milanič. Na tekmi bodo sodelovali in pokazali bojevitost v napadu ter poskušali biti čimbolj direktni, kolikor bo dopustil nasprotnik.

Prvo tekmo bodo vijoličasti tako spet odigrali v gosteh, a to jih ne ustavlja. “Zunaj vedno igramo zelo dobro in potem doma zaključimo z našimi navijači,” je še za konec povedal Tavares, ki se že zelo veseli, da bodo pričeli s tekmami, za katere so tako dolgo trenirali.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

Ganljiva izpoved: "Ko bo zmanjkalo denarja za hrano mojih deklic, ju pošljite pred vrata"

Medtem ko se stranke ne morejo dogovoriti o razdelitvi stolčkov, nimajo nekateri otroci kaj za pod ...

S 1. septembrom bodo trgovine zaprte na vse praznike

Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov ter Trgovinska zbornica Slovenije...

Tako nenavadna vprašanja ljudje vpisujejo v Google

Zakaj se moj oče oblači v obleke? Kakšna je razlika med svinjo in svinjino? Kaj je prav - Irak al...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Razplet zgodbe dveh deklic, ki je zaokrožila po spletu: "Dva para otroških oči sijeta s posebnim žarom"

Poročali smo o zapisu Mariborčanke, ki je ganil Slovenijo.

V Mariboru štipendije za nadarjene dijake in študente

Od današnje dne sta na spletni strani MO Maribor objavljena dva razpisa za štipendiranje dijakov i...

Nepremičnine nekdanjega MTT Tekstila v Mariboru še vedno brez kupca

Nov poskus prodaje nepremičnin nekdanjega mariborskega tekstilnega podjetja MTT Tekstil v Melju n...