V Ljudskem vrtu, pred 3000 gledalci, sta se danes udarila Maribor in Gorica. Vijoličasti so imeli po prihodu iz Glasgowa hitro regeneracijo ter odšli na tekmo domačega prvenstva fokusirani le na zmago. V začetni enajsterici je Pihler zamenjal Vrhovca, v 1. minuti so v igro vstopili še Mešanović, Hotić in Mlakar.

V prvem polčasu se je mreža Gorice zatresla trikrat

Že v 10. minuti so prišli vijoličasti do vodstva, začetnik akcije je bil Hotić, ki je s podajo na levo stran prišel do Mešanovića, ta je z glavo žogo preusmeril pred gol, kjer je s pravočasnim odzivom zaključil Mlakar ob vratnici ter potisnil žogo čez golovo črto. Le pet minut kasneje se je mreža zatresla še enkrat, tokrat je pričel Pihler, do Mešanovića, ki je znova dobil zračni dvoboj in z glavo poslal žogo pred gol, kjer je zadel Zahović.

Mariborčani so nato nizali napade enega za drugim, ponovno je uspelo v 22. minuti, ko je po podaji Derviševića iz kota, z glavo močno in natančno zadel Ivković. Kmalu zatem so poskusili še gosti, po podaji Kotnika Filipoviću je ukrepal Handanović, a žoga je šla čez prečko.

Tudi drugi polčas domači nadaljevali atraktivno

2. polčas se je nadaljeval z enajsterico, ki je atraktivno in učinkovito odigrala prvih 45 minut. Igro so takoj prevzeli gostje, Kolenc je ciljal na gol, a je Handanović žogo odbil v kot. Nato je Dervišević podal do Zahovića, a je žal naciljal mimo.

V 68. minuti sta iz igrišča odšla Dervišević in Mlakar, ob aplavzu pa sta prišla v igro Cretu in Vršič. Nato je v igri Tavares menjal Zahovića. Odlične menjave so poskrbele za nekaj svežine v igri, kmalu, v 78. minute je za natančno podajo poskrbel Viler, ki je podal Vršiču, ki je z levico zabil žogo v levi kot. In za konec, v 90. minuti, je zadel še legenda, Marcos Tavares. Po podaji Klinarja je lepo sprejel žogo, pripravil položaj za udarec – in zabil pod prečko.

NK Maribor: Gorica, 5:0

Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper). Pomočnika: Jure Praprotnik (Ljubljana) in Robert Vukan (Gornja Radgona). Četrti sodnik: Tomislav Pospeh (Ljubljana). Dodatna sodnika za goloma: Asmir Sagrković (Vrhnika) in Roman Glažar (Hajdina). Delegat: Leopold Roglič (Kisovec).

NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (68′ Cretu), Pihler, Hotić, Mešanović, Mlakar (68′ Vršič), Zahović (75′ Tavares). Klop: Pirić, Uskoković, Cretu, Kramarič, Bajde, Vršič, Tavares. Trener: Darko Milanič.

GORICA: Sorčan, Hodžić (21′ Curk), Lipušček, Tomiček, Celcer, Humar, Kolenc, Kotnik (84′ Jermol), Džuzdanović, Osuji, Filipović (61′ Smajlagić). Klop: Štrukelj, Curk, Grudina, Bužinel, Jermol, Kavčič, Smajlagić. Trener: Miran Srebrnič.

Strelci: 1:0 Mlakar (10), 2:0 Zahović (15), 3:0 Ivković (22), 4:0 Vršič (78), 5:0 Tavares (89)