Danes so vijoličasti proti Aluminiju otvorili zadnjo četrtino prvenstvo ter zaključili serijo zaporednih gostovanja. Za 28. krog so manjkali poškodovani Milec in Doumbia ter kaznovan Pihler, ki ga je v enajsterici zamenjal Vrhovec.

Na tribunah kar 1500 navijačev

Že dobre pol ure pred začetnim sodniškim žvižgom je bila pokrita tribuna polno zasedena, na sedežih pa skupaj 1500 navijačev, s prevlado podpornikov vijoličastih. Že v 56. sekundi je Viler poskušal iz osemnajstih metrov, a žal čez prečko, nato pa si je v 5. minuti pridobil še rumeni karton zaradi prekrška nad Mensahom ob boju z žogo.

Vijoličasti s pobudo, gostitelji osredotočeni na obrambo. V 21. minuti je Mlakar dobil priložnost za vodstvo, po podaji Derviševića je slabo izbil Kepir, le do Mlakarja, ki je takoj poslal žogo proti mreži, a je žogo rešil domači vratar. Tudi malo kasneje so nas centimetri ločili od vodstva. Dervišević je izvajal kot, po neuspešnem posredovanju vratarja, do udarca z glavo Vrhovec, a žoga je šla ob vratnico. Zaradi ostrega prekrška nad Mlakarjem je rumeni karton dobil Zebo.

V drugi polčas z nespremenjeno enajsterico

V drugi polčaš so vijoličasti na zelenico prišli z nespremenjeno enajsterico. V 53. minuti je poskusil Zahović, po podaji Vrhovca, a se je žoga od Zebe odbila v kot. Nato spet poskus Derviševića, Vilerja in Mlakarja, a se je hitra akcija kratkih podaj končala z izbijanjem domačih branilcev. V 63. minuti Mlakar po neuspešnem izbijanju domače obrambe do zaključka, a žal brez natančnosti. Nato pa v 64. minut GOL! Jan Mlakar je tako žogo poslal v gol na že tretji zaporedni tekmi. Hitra, učinkovita akcija je pripeljala do vodstva. Viler je podal Kramariču, nato je sledil izjemen predložek čez domače branilce, kjer je Mlakar ob vratnici z glavo poslal žogo v mrežo. Po odlični predstavi je Mlakar odšel iz igrišča, vstopil je Mešanović, nato je namesto Zahovića vstopil še Tavares.

V 80. minuti je ob posredovanju izven kazenskega prostora Handanović zadel Mensaha in sodnik Žnidaršič ga je z rdečim kartonom poslal z igrišča. Namesto njega je med vratnici stopil Cotman, iz igrišča tudi Kramarič. Vijoličasti naprej z igralcem manj.

GOL! Kljub igralcu manj, Dervišević zabil za povišanje vodstva. Mešanović je podal do Tavaresa, ki je z leve strani spravil žogo do Hotića, ta je za seboj opazil Derviševića ter mu pravočasno podal. Dervišević je nato z desno nogo žogo zabil pod prečko.

NK Maribor: Aluminj; 2:0

ALUMINIJ: Janžekovič, Krajnc, Martinović, Zeba, Lukanc, Kepir, Horvat, Jurčević, Makengo, Mensah, Kidrič. Klop: Kovačić, Klapan, Marinšek, Ploj, Rogina, Nunić, Petrovič. Trener: Oliver Bogatinov.

NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec, Kramarič, Hotić, Zahović, Mlakar. Klop: Cotman, Rajčević, Cretu, Ahmedi, Vršič, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj). Pomočnika: Manuel Vidali (Gračišče) in Uroš Bensa (Nova Gorica). Četrti sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). Delegat: Vlado Močnik (Rogatec).

Rumeni karton: Viler (5), Zeba (42)