Nova svetovna prvakinja v smuku je v Mariboru doživela neverjeten sprejem, pričakajo jo je kar okoli 5.ooo ljudi. Ilka Štuhec je na oder prišla nasmejana in tako je tudi sprejemala darilo, za darilom. V dar je tako dobila dres NK Maribora s svojim priimkom in številko 1. Pa ogromno čokolado Tete Fride s svojo smukaško pozo, pa sliko portreta z mamo. V dar je od občine dobila tudi ček za 5.000 evrov. Povedala je, da smo se že drugič v kratkem času zbrali na Trgu Leona Štuklja, ter da upa, da se bomo še enkrat letos. Tako je namignila, da cilja na mali smukaški kristali globus, saj je trenutno vodilna v skupnem seštevku smuka.

Na smuku ni “švicala”

Simpatična 26-letna Mariborčanka se zaveda, kaj še lahko doseže: “Če grem naprej v tem trendu, vsi vemo, da sem sposobna še dalje, bomo videli kako in kaj. Svoje želje ostajajo pri meni (smeh).” Nad množico, ki se je zbrala v njeno čast je bila nova svetovna prvakinja navdušena, na vprašanje, če je tudi ona kaj “švicala” na smukaški tekmi, tako kot njeni zvesti navijači doma na kavču je dejala: “Jaz švicala ravno nisem ne. Je bilo kar mrzlo.”

Na sprejemu meseca decembra je Ilka potočila tudi solze, teh danes nismo videli, a to ne pomeni, da ni bila vidno ganjena nad  čudovito kuliso, ki so jo pripravili navijači: “Danes se sicer nisem jokala, mislim da sem se prejšnji teden v nedeljo dovolj. Prejokala sem se za naprej pa nazaj, občutni so res fenomenalni in ko pridem domov v Maribor in vidim, da vsi navijajo, me spodbujajo. To mi res veliko pomeni in se zavem, da sem naredila nekaj velikega.”