Ekipa Univerze v Mariboru je tudi letos prepričljivo slavila v velikem finalu Mednarodne veslaške regate univerzitetnih osmercev, ki jo je danes izvedla Univerza v Mariboru skupaj s Študentskim veslaškim društvom. Letos že 24. regata, je zbrala ekipe univerz, ki razvijajo veslaški šport. Na Lentu v Mariboru se je danes med seboj pomerilo šest ekip dveh univerz (Univerze v Mariboru in Univerze v Zagrebu).

Letošnja posebnost je bila, da so na regati sodelovale tudi ženske predstavnice, ki so sodelovale v mešanih ekipah. Namen regate je obuditi življenje ob in na reki Dravi, oživiti vodne športe in bolje izkoristiti naravne danosti našega mesta. Ob zaključku regate je veslače sprejelo tudi vodstvo Univerze v Mariboru, kjer so najboljšim podelili pokale in medalje.

Na mariborski univerzi ponosni na svoje izjemne veslače

Veslanje spada med najelitnejše športe, ki ga od prve tekme med univerzama Oxford in Cambridge, imenovane The Boat Race, ki je na Temzi potekala že leta 1829, spodbujajo najboljše univerze na svetu. In prav v tem duhu ohranjajo tradicijo veslaške regate tudi na Univerzi v Mariboru, kjer so ponosni na svoje izjemne veslače, ki posegajo celo po olimpijskih priznanjih.

Današnje regate so se udeležili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez dr. Bogdan Gabrovec, župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, rektor Univerze v Zagrebu prof. dr. Damir Boras in vodstvo Univerze v Mariboru.